Hlavní obsah

Koncert Lenky Filipové na statku Bernard nepřekazilo ani nevlídné počasí

Novinky, Luděk Domabyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátek 15.8.od 19. hodin se uskutečnil koncert Lenky Filipové. I přes nevlídné a chladné počasí přišlo 370 příznivců zpěvačky. Po koncertu se zpěvačka fotila s fanoušky a rozdávala autogramy.

Foto: Luděk Domabyl

Koncert Lenky Filipové na statku Bernard

Článek

První sólovou desku nazvanou podle hitu Zamilovaná vydala Lenka Filipová v roce 1982. Během kariéry vydala přibližně dvě desítky titulů, absolvovala stovky koncertů doma i v zahraničí, získala mimo jiné cenu Anděl a v roce 2008 vystoupila v pražské O2 aréně jako předskokanka Céline Dion.

 Její koncertní program obsahuje výběr z CD Concertino (Vivaldi, Lobos, Bach, Guiliani), populární písně (Mosty, Věnování, Tisíc způsobů jak zabít lásku) i keltské balady. To vše za doprovodu hostů, mezi které patří Jindra Koníř, který je také autorem aranží pro orchestr. Na koncertech je i zvláštní host její dcera, zpěvačka a pianistka Lenny.

Koncert nedaleko Sokolova v Královském Poříčí na Statku Bernard se uskutečnil 15. 8. 2014 od 19. hodin z velké části pod širým nebem a účastnilo se jej na 370 příznivců Lenky Filipové, jak mi sdělil pořadatel Miroslav Makovička. Úvod koncertu zpěvačka věnovala jako vzpomínku na kolegu a skladatele několika jejích písní Karla Zicha. Lenka Filipová přímo zmínila „velmi mi chybí”.

Úplný začátek vyšel sice v chladnu, ale bez deště. Ale přes prosby zpěvačky směřované nahoru se déšť spustil. Nepřízeň počasí však nijak neovlivnila náladu skalních fanoušků Lenky Filipové a nádherná hudba a zpěv tak hřály posluchače. Prostor pro své aranže dostal i Jindra Koníř a samozřejmě pro své písně dcera Lenky Filipové Lenny. Nezapomenutelný loňský koncert v Chebu měl tak pokračování zde v Královském Poříčí na statku Bernard.

Reklama

Výběr článků

Načítám