Hlavní obsah

Koncert k 750. výročí založení Českých Budějovic

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 24. září se konal v klášterním kostele Obětování Panny Marie v Českých Budějovicích koncert duchovní a vážné hudby věnovaný 750. výročí založení města. Organizátorem koncertu bylo Česko-anglické gymnázium pod záštitou primátora.

Foto: Kateřina Štruncová

pěvecký sbor Sheldon Singers

Článek

Hlavní část programu patřila vystoupení pěveckého sboru Sheldon Singers z anglického Devonu. Jedná se o smíšený sbor pod vedením Julie De´ath, na klavír hrál Frederik Gest. Spolu se sborem vystoupili také koncertní mistr Jihočeského divadla a profesor ČAG MgA. Václav Žák, sopranistka Jana Málková a studenti ČAG Lucie Draslarová a Martin Doucha. 

„Tato příležitost byla výjimečným hudebním zážitkem i připomenutím více než dvacetileté spolupráce našeho gymnázia s partnerským regionem jihozápadní Anglie,” sdělila Mgr. Eva Kordová, učitelka angličtiny na ČAG a hlavní organizátorka akce. „S malebným krajem Somerset nás spojuje více než mnohaleté partnerství,” doplnila kantorka. „Naši angličtí přátelé jezdí rádi do jižních Čech, kde máme rovněž půvabnou krajinu a mnoho historických památek.”

Eva Kordová dále připomněla, že stejně jako se dříve lidé v kostele scházeli, aby se modlili za překonání životních strastí či naopak děkovali Bohu za všechno dobré, tak i návštěvníci koncertu vnímali podobně vznešenou atmosféru večera. V každé době bez ohledu na století je přece důležité, aby se lidé setkávali, měli možnost  podat si ruce, prohodit pár slov a usmát se. V tomto směru koncert svůj účel jistě splnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám