Hlavní obsah

Koncert Elánu téměř vyprodal Tipsport arenu v Liberci

Novinky, Jiří Částka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V liberecké Tipsport areně se ve čtvrtek od 19 hodin konal koncert populární slovenské skupiny Elán.

Foto: Jiří Částka, www.fotobanka.net

Koncert skupiny Elán v Liberci

Článek

Jelikož skupina nedávno ohlásila brzké ukončení své dlouholeté kariéry (skupina hraje od roku 1968), jednalo se pravděpodobně o jeden z posledních koncertů této skupiny a zcela jistě poslední v Liberci.

Ve městě pod Ještědem tak naposledy naživo zazněly písně jako Láska moja, Neviem byť sám, Kočka, Zaľúbil sa chlapec, Amnestia na neveru, Nie sme zlí, Jedenáste prikazanie, Smrtka na pražskom orloji, Tanečnice z Lúčnice, Sestrička z Kramárov, Stužková a další.

Fanoušci mohli vidět a slyšet skupinu Elán v Liberci celkem často, v posledních letech např. při doprovodném programu MS v klasickém lyžování v roce 2009 a před tím na turné v roce 2006.

Ačkoli v roce 1999 utrpěl frontman skupiny Jožo Ráž vážnou autonehodu, do dnešního dne skupina Elán vyprodává koncerty (v roce 2003 v Praze na Letenské pláni 75 000 diváků, v roce 2010 pak v pražské O2 Areně cca 11 000 diváků atd.). V září 2007 se skupině podařilo vystoupit i ve zcela vyprodané Carnegie Hall ve Spojených státech.

Skupinu Elán v současné době tvoří tito hudebníci: Jožo Ráž (zpěv, basová kytara), Jano Baláž (kytara, zpěv), Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), Peter Farnbauer (kytara, basová kytara), Ľubo Horňák (klávesy), Henry Tóth (kytara) a Boris Brna (bicí).

Více fotografií z konceru si můžete prohlédnout na www.fotobanka.net

Reklama

Výběr článků

Načítám