Hlavní obsah

Kolem přehrady Olešná se opět pojede eXtrémní in-line závod

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehrada Olešná ve Frýdku-Místku opět po roce ožije eXtrémním závodem na kolečkových bruslích - EMOS INLINE24. Konat se bude o víkendu od 20. do 21. června.

Foto: realizační tým inline24

eXtrémní EMOS INLINE24

Článek

Jedná se o vytrvalostní závod pro širokou veřejnost, který má v kategorii sportovních dvojic a čtveřic statut mezinárodního Mistrovství ČR v extrémním 24hodinovém in-line maratonu. Závod pořádá známý horolezec Libor Uher ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek.  

Do letošního 4. ročníku se již registrovalo přes 500 závodníků, další zájemci se mohou hlásit na stránkách závodu. Registrace je možná i v den závodu nejpozději dvě hodiny před jeho startem. Pořadatelé lákají videopozvánkou.  

Závod odstartuje v sobotu 20. června v 11 hodin od restaurace U Toma na přehradě Olešná. Cíl bude na stejném místě o 24 hodin později, tedy v neděli 21. června v 11 hodin. Závodníci jsou rozděleni do čtyř kategorií - Sport dvojice, Sport čtveřice a Hobby dvojice a Hobby čtveřice. Vyhrávají týmy, které dosáhnou největšího počtu okruhů ve stanoveném limitu 24 hodin.  

V loňském roce byli mistry Pavol Šimášek a Anton Králik. Tito borci ze Slovenska najeli 145 okruhů, v nohách měli 652,5 km. Pavol Šimášek byl jedničkou i počtu ujetých kol, za 24 hodin sám dal 84 okruhů.   

Z bezpečnostních důvodů bude cyklostezka kolem přehrady Olešná po dobu eXtrémního závodu zcela uzavřena. VEŘEJNOSTI BUDE VSTUP NA CYKLOSTEZKU ZAKÁZÁN od 10 hodin v sobotu 20. června do 11 hodin v neděli 21. června. Pro přecházení z jedné strany tratě na druhou poslouží speciální lávka poblíž restaurace U Toma.  

Autobusové linky směřující na Olešnou budou mít v sobotu a částečně i v neděli výjimečně zastávku až u letního aquaparku. Naopak autobusové zastávky - Olešná a U Václavíků - budou od soboty do neděle 13 hodin bez náhrady zrušeny.  

Uzavřeny budou některé příjezdové komunikace, a to k místnímu jacht klubu, k restauraci Rybárna a k restauraci Muroňka. K Muroňce bude možný příjezd ze strany od Palkovic. Přístup k restauraci Rybárna bude možný pouze pro pěší, a to po chodníku a za účasti pořadatelů závodu. Restaurace U Toma a restaurace Terasa budou přístupné z ulice Nad Přehradou.  

„Do města láká tento eXtrémní závod příznivce z různých koutů naší republiky i ze zahraničí. Jeho prostřednictvím je propagována celá rekreační lokalita přehrady Olešná, která nabízí nejen dráhu pro in-line bruslaře s technicky rozdílnými úseky, ale i venkovní a krytý aquapark, moderní dětské hřiště a autokemp. Je v našem zájmu podporovat akce podobného typu, nejen proto, že k nám lákají nové návštěvníky a turisty, ale i proto, že nabízí obyčejným lidem prožít atmosféru mistrovských závodů po boku registrovaných a mnohdy profesionálních sportovců,“ řekl primátor města Michal Pobucký.  

V případě dlouhodobějších nepříznivých klimatických podmínek může pořadatel závod přeložit. Náhradní termín je stanoven na příští víkend 27. a 28. června.  

Reklama

Výběr článků

Načítám