Hlavní obsah

Knihovnu v Plzni ovládnou čarodějnice, upíři a další strašidelné bytosti

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvodní knihovna v Plzni na Doubravce připravila pro děti strašidelné odpoledne, při němž budou plnit nejrůznější úkoly.

Foto: Jan Kaše

Halloween v knihovně v Plzni na Doubravce

Článek

Rok se s rokem sešel a je tu opět svátek, který u nás sice nemá dlouhou tradici, neboť spadá spíše do anglosaské kulturní oblasti, ale přesto získává stále více příznivců. Řeč je samozřejmě o Halloweenu.

Zajímavou akci pro děti připravila v souvislosti s tímto svátkem knihovna v Plzni na Doubravce. V úterý 30. října se od 16 hodin promění v čarodějné místo, kde nebudou chybět nejrůznější strašidelné bytosti, jako například čarodějnice a upíři.

Děti budou muset prokázat svoji odvahu a šikovnost při plnění úkolů na strašidelné stezce. Minulý rok například házely na šibeničním vrchu míčkem na oběšence, v laboratoři dr. Jekylla a pana Hyde lovily z temných nádob kuličku, v upíří hrobce musely ochutnat některou ze záhrobních specialit či na hřbitově u rakve s kostlivcem sbíraly mince.

„Dopoledne od 8.00 je připraveno halloweenové soutěžení pro děti ze speciální školy pro sluchově postižené, od 9.00 pro mateřskou školku a od 16 hodin pro veřejnost. Účastníci v strašidelném kostýmu jsou zvláště vítáni," uvedla Mgr. Lenka Kotroušová, vedoucí oblastní knihovny v plzeňské části Doubravka.

Návštěvníci z řad široké veřejnosti se tedy mohou těšit na příjemně strávené odpoledne a výbornou atmosféru, kterou zaměstnanci knihovny umí skvěle vytvořit, neboť s pořádáním nejrůznějších akcí pro děti mají bohaté zkušenosti.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám