Hlavní obsah

Knihovna se na noc otevřela dětem

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knihovna v Plzni na Doubravce se zapojila do populární akce Noc s Andersenem, která probíhá ve více než jedenácti stech knihovnách, školách a dalších místech.

Foto: Jan Kaše

Výroba triček v knihovně

Článek

Strávit celou noc v knihovně, plnit nejrůznější úkoly a číst si pohádky se poštěstilo dětem v plzeňské části Doubravka. Z pátku 30. března na sobotu 31. března zdejší knihovna pro ně připravila pohádkovou noc, která se koná u příležitosti Dne dětské knihy a zároveň také připomíná výročí narození Hanse Christiana Andersena.

„U nás tuto kouzelnou noc věnujeme plzeňskému rodákovi Jiřímu Trnkovi, jehož sté výročí narození jsme letos oslavili. Knihovna se promění v tajemnou Zahradu, ve které budou pro děti připravené různé soutěže a hry. Pohádka před usnutím samozřejmě nebude chybět," uvedla jedna z organizátorek Lenka Kotroušová.

A stejně jako v Zahradě Jiřího Trnky v knihovně nechyběl zlomyslný kocour, moudrý trpaslík a nejrůznější tajemství a záhady.

Nejprve si děti vyrobily papírovou čepici a ozdobily si triko. Kromě četby plnily nejrůznější soutěže, jako například slalom mezi stromky s kocourem na pekáči, malování obrázku pomocí „chobotu“, slalom na koloběžce nebo tříkolce či skládání obrázků. Na závěr si pak vyrobily pohádkové leporelo.                

„Jsem tady poprvé, už jsem si udělal triko a čepici. Těším se, že tady budu spát," uvedl malý čtenář Ondřej, který nejraději čte knížky o Rumcajsovi.

„Já už jsem tady potřetí a hodně se mi tady líbí. Příští rok chci přijít zase. Ráda čtu Harryho Pottera," uvedla Magdalena, která do knihovny zavítala se svoji nejlepší kamarádkou.

Nadšení, upřímnost a bezprostřednost dětí vytvořila v celé knihovně milou, příjemnou a téměř domácí atmosféru. Je důležité, aby si děti v dnešní přetechnizované době dokázaly najít cestu k dobré knize, která je velice důležitá a nezbytná pro jejich správný vývoj. O to více je třeba vážit si lidí, kteří takové akce pro děti uspořádají.               

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám