Hlavní obsah

Klub Highway 61 zve na koncert hudebníka, který dostal řád za služby jazzové hudbě

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako předvoj letních open air jazzových festivalů v Jižních Čechách, kde se letos mimo jiné objeví Jazzanova a Joao Bosco, nabídne 7. května českobudějovický klub Highway 61 koncert hudebníka, kterému byl v roce 2000 udělen Řád Britského Impéria „za služby jazzové hudbě“.

Foto: C.Pine archiv

Courtney Pine nad His Band

Článek

Courtney Pine se narodil v Londýně roku 1964, vystudoval hru na klarinet, ale vedle toho je bravurní hráč na soprano saxofon, flétnu i klávesy. Do klubu Highway 61 přijede společně s kvartetem, které tvoří Samuel Dubois (steel pan), Cameron Pierre (elektrická kytara), Vidal Montgomery (kontrabas) a Robert Fordjour (bicí).

Courtney Pine se ve své třicetileté jazzové kariéře postupně posouval od tradičního „coltraneovského“ pojetí jazzu, až k současnému návratu ke svým jamajským kořenům. House of Legends je mixem moderního jazzu ovlivněného prvky raného ska, reggae, calypso.

Koncert a taneční jazzová párty v jednom? Nové CD Courtney Pine - House of legends získává samá skvělá hodnocení. Sedmnácté řadové LP získalo řadu skvělých kritik a jazzové vydavatelství a server Jazzwise je považuje za jazzové album roku 2012. A naživo bude tento koncert ještě lepší...

Koncert je na programu 7. května od 20.00 v Jazz and blues clubu Highway 61, Jirsíkova 2, České Budějovice.

Další informace: www.sbjf.cz, www.hw61.cz, www.cbsystem.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám