Hlavní obsah

Klub Atlantik uvede Pražskou svatbu Zdenka Merty

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklus scénických čtení Listování, za kterým stojí herec Lukáš Hejlík, má své pravidelné místo v programu ostravského klubu Atlantik. V úterý 11. března představí knihu Pražská svatba a jiné erotické povídky od spisovatele a hudebníka Zdenka Merty.

Foto: www.klubatlantik.cz
Článek

Zdenek Merta patří mezi respektované skladatele a producenty hudebního divadla. Kniha Pražská svatba a jiné erotické povídky je jeho prvotinou. 

Zdenek Merta je vypravěč s neobyčejným darem veselé, dobromyslné ironie. V jedenácti milostných příbězích nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase naplněné touhy, často komicky a hravě.

Vždycky to však v povídkách jiskří napětím - není úplně jasné, kdo koho svádí: v Letním příběhu to vypravěči tím nejhezčím způsobem nandá dcera jeho někdejší známosti, kdežto v Halloweenu se české dívce napne lano životní pouti na západ, dokonce přes oceán, ale finále nečekaně zamíří do černé Afriky.

Smysl pro rytmus prozrazuje na autora jeho hudební profesi a skladba příběhů připomíná dokonale režírovaný koncert. Tento známý hudebník tentokrát bude i spoluúčinkovat a naživo doprovázet scénické čtení na klavír. Po představení bude následovat prodej knihy, diskuze a autogramiáda.

V pořadu účinkují: Alan Novotný, Petra Bučková (alternuje Markéta Lánská) a Zdenek Merta

Reklama

Výběr článků

Načítám