Hlavní obsah

Klienti klubu RESET připravili pro občany cukroví, pracovníci rozšíření služeb

Novinky, Tomáš Šebesta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 2. listopadu se uskutečnilo v Městském muzeu ve Stříbře veřejné zasedání za účasti zástupců města, poskytovatelů služeb i veřejnosti, kterého se celkem účastnilo na 40 lidí. Během odpoledního doprovodného programu byl především představen komunitní plán sociálních služeb pro Stříbrsko.

Foto: Martina Sihelská

V sále bylo živo

Článek

Každý potřebujeme v určité fázi života pomoc ostatních lidí, uvedl starosta Bohuslav Červený při svém úvodním proslovu. Zdůraznil rovněž potřebnost sociálních služeb. „V současné hektické době už často nestačí pouze pomoc nejbližší rodiny,“ řekl.

Za Centrum pro komunitní plánování představila Božena Nenutilová dosavadní aktivity, na kterých se podíleli zástupci města, poskytovatelé služeb i samotní občané Stříbra. Dále představila činnost jednotlivých pracovních skupin pro seniory, zdravotně postižené a rodiny s dětmi, děti a mládež.

„Na městských úřadech v okresu Stříbra a webu města Stříbra budou zveřejněny výstupy plánování v podobě komunitního plánu a katalogu služeb, který obsahuje aktuální poskytovatele sociálních služeb ve Stříbrském regionu, kontakty a informace o službách,“ doplnila Martina Macurová, rovněž z Centra pro komunitní plánování.

Službu nízkoprahového klubu pro děti a mládež RESET představil jeho vedoucí Michal Kandler formou prezentace a filmu Čekárna na dospělost, který ukazuje smysl poskytování služby pohledem samotných mladistvých, kteří film natočili. Zkrácená verze filmu je ke zhlédnutí na stránkách klubu: facebook.com/klub.reset.

Během programu bylo možné navštívit stánky jednotlivých sociálních služeb, které mají působnost na Stříbrsku. Služby nízkoprahového klubu RESET prezentovali samotní klienti zařízení prostřednictvím cukroví, které připravili s pomocí pracovníků. Alena Ratajová, vedoucí sociálního odboru Městského úřadu Stříbro, k tomu dodala: „Klienti RESETu připravili moc dobré cukroví, doporučuji.“

Reklama

Výběr článků

Načítám