Hlavní obsah

Klauni v nemocnici bavili seniory

Novinky, Dana Lipovská

Pacienti na oddělení následné péče v Uherskohradišťské nemocnici zažili v úterý zábavné odpoledne. Navštívili je totiž zdravotní klauni. Klauni jezdí do nemocnice v Uherském Hradišti pravidelně už několik let, teď však poprvé zavítali nejen za dětmi, ale také za seniory.

Foto: Adéla Polehňová
Článek

Jak se klauni jmenují svými občanskými jmény, to se od nich nedozvíte. Přijeli prostě zahradník Eduard a slečna továrníková Olinka Bláhová. Prozradí však, že „klaunství" je jejich koníčkem a provozují ho už pět let.

Dvě seniorky na pokoji se usmívají a rozbíhá se komunikace plná slovních přestřelek, humoru a improvizace. Jedna z pacientek se představuje a konstatuje, že už má 92 let. Chvíli předtím ale z uší vytáhla sluchátka a s klauny si vesele povídá. I o nemocech, které ji trápí. A to je asi to nejdůležitější, co zdravotní klauni seniorům, hospitalizovaným v nemocnici, přinášejí. Nejen humor, ale také popovídání si a rozptýlení.

„Zdravotní klauni u seniorů jsou další z akcí, kterou se v rámci projektu Rok seniora snažíme našim nejstarším pacientům zpestřit pobyt v nemocnici,“ uvedla primářka oddělení následné péče UHN MUDr. Lenka Kroupová.

Zahradník Eduard a slečna továrníková Olinka Bláhová nakonec potěšili necelou třicítku pacientů oddělení následné péče. Na jejich další návštěvu se v Uherskohradišťské nemocnici mohou těšit zase na podzim u příležitosti mezinárodního dne seniorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám