Hlavní obsah

Kladrubský klášter na Tachovsku patřil vínu a medu

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemné a zajímavé sobotní odpoledne strávili návštěvníci kláštera v Kladrubech, kde se konala Slavnost vína a medu.

Foto: Jan Kaše

Slavnosti vína a medu v kladrubském klášteře

Článek

V Kladrubech u Stříbra si na nedostatek kulturních a společenských akcí stěžovat opravdu nemohou. Jinak tomu snad ani být nemůže, neboť bohatá historie této obce, úzce spojená se zdejším klášterem, přímo vybízí k jejich pořádání.

V sobotu 10. září se tak v prostorách kladrubského kláštera uskutečnila Slavnost vína a medu. Návštěvníci mohli ochutnat vína z Moravy i Čech, seznámit se s výrobou medu či zakoupit nejrůznější keramické nádoby, hrnky, zvonečky nebo proutěné košíky.

Organizátoři nezapomněli ani na děti, pro které připravili zdobení perníků či výrobu svíček. Nutno podotknout, že vše bylo zdarma a děti si nazdobené perníčky a vyrobené svíčky mohly odnést domů. V případě perníčků většina dětí ale zvolila rychlejší variantu a své výtvory na místě snědla.

O kulturní program se postaral folklorní soubor písní a tanců Jiskra, v jehož podání zazněly i známé lidové písně, jako např. Žádný neví, co jsou Domažlice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám