Hlavní obsah

Ken Hensley, mozek a duše Uriah Heep, dorazí do Plzně

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedávných koncertech s vlastní severskou kapelou koncem minulého roku se Ken Hensley, charismatický klávesista, kytarista a zpěvák, opět vrací do České republiky coby sólista a multiinstrumentalista.

Foto: archiv

Ken Hensley

Článek

Exkluzivní vystoupení, tentokráte bez vikingského bandu Live Fire, se uskuteční 5. února ve městě piva a rockové tradice. Plzeňská Šeříkovka, jejíž kapacita je zhruba 300 míst, se tedy má na co těšit. Pořadatel koncertu uvádí, že zmíněná místa budou plně k sezení, aby si návštěvníci mohli tento koncert legendy rockové historie plně vychutnat.

V sedmdesátých letech byl Ken Hensley téměř výhradním autorem všech zásadních hitů kapely Uriah Heep. Právě on je autorem dodnes rozhlasovými stanicemi preferovaných skladeb jako July Morning, Lady In Black, Free Me, Rain, Stealin, Sweet Freedom, Look At Yourself, Easy Livin či Rainbow Demon. Stejně tak zvuk a práce s elektronickými varhanami páně Hammonda je zcela charakteristická pro sound této kapely, kde Hensley dnes již však nepůsobí.

Součástí večera s Kenem Hensleym bude úvodní moderovaná diskuse s dotazy diváků (pochopitelně pro mnohé s nezbytným s tlumočením do jazyka českého). Po ní má následovat plnohodnotný koncertní set z mixu staré dobré „uriášovské“ klasiky a písní z nových Hensleyho studiových alb, včetně novinek z aktuální studiové desky Love & Other Mysteries.

Koncert se koná 5. února v kulturním domě Šeříkova, adresa Šeříkova 13, začátek ve 20 hodin. 

Web: www.ken-hensley.com     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám