Hlavní obsah

Ke hradu Svojanov patří divadlo

Novinky, Květa Korbářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výletníci nepřijdou o zážitky při návštěvě někdejšího královského sídla ani v srpnu. Hned na nadcházející víkend je na hradě Svojanov připravený už 26. ročník divadelní pouti.

Foto: Květa Korbářová

Na divadelní pouti na hradě Svojanov, která se koná od 6. do 7. srpna, nebudou chybět ani letos Eva Hrušková a Jan Přeučil se svými marionetami.

Článek

Přehlídka divadel hraných i loutkových zabaví nejen děti, ale i dospělé. „Divadelní pouť je tradiční akcí, kterou každoročně pořádáme v historickém prostředí hradu Svojanov. Na oba víkendové dny jsou připravená vystoupení divadelních souborů na horním nádvoří hradu. V prostorách hradního areálu vznikne i stylové tržiště s ukázkami řemesel. Dobovou atmosféru dotvoří také flašinetář,“ upřesnil kastelán hradu Miloš Dempír.

Denní program je určený zejména dětem a rodinám s dětmi. Návštěvníky zabaví divadla Kapsa, Inkognito, BOĎI či Dřevěné divadlo Honzy Hrubce. V sobotu večer naváže program pro dospělé diváky.

„Na 20. hodinu je na programu představení Příběh jednoho hradu v podání Divadelní společnosti Karla Soukupa. Zde návštěvníci uvidí i spoustu známých hereckých osobností, jako jsou Ivan Vyskočil, Anna Kulovaná, Ernesto Čekan, Veronika Arichteva, Jarmil Škvrňa a Karel Soukup. Tajemnou atmosféru hradu po tomto vystoupení podtrhne ohňová show s žonglérem a tanečnicí,“ odtajnil kastelán.

Vyvrcholením nedělního programu pak bude vystoupení marionetového divadla známé herecké dvojice Evy Hruškové a Jana Přeučila od 11 a od 14 hodin.

Divadelní pouť se koná 6. a 7. srpna vždy od 10 hodin. Hrad je pro veřejnost otevřený každý den od 9 do 18 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám