Hlavní obsah

Kdyní prošel průvod strašidel

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. listopadu se Kdyní prošel už posedmé Halloweenský průvod strašidel, který pořádala Pionýrská skupina Safír Kdyně. Na potemnělém náměstí se sešlo více než 200 dětí převlečených za upíry, kostlivce a jiná strašidelná stvoření.

Foto: Pavla Tochorová

Halloweenský průvod strašidel PS Safír Kdyně

Článek

Kostýmy měli dokonce i někteří rodiče a domácí mazlíčci, takže celý průvod působil opravdu hrůzostrašně. Na začátku obdržel každý z účastníků svítící náramek, aby se při průchodu spletitými uličkami neztratil a mohlo se vyrazit do města.

Po návratu na náměstí dostaly děti barevné kartičky a jejich úkolem bylo vyhledat celkem osm stanovišť a získat od místních strašidel podpis. A nebyla to strašidla jen tak ledajaká - v tmavých koutech se schovávali upíři, smrtky, kostlivci, postavy z různých hororů, kompletní Addamsova rodina a dokonce i strašidelní klauni.

Děti ale brzy poznaly, že obludy nejsou opravdové a skoro vůbec se jich nebály. Ti nejodvážnější si dokonce sáhli na oběšence, pohladili si pleš strýčka Festera a s některými strašidly se i vyfotili. Všichni malí nebojsové si pak vyplněné kartičky vyměnili za lízátko a svíticí hopík s obrázkem oka.

Akce se uskutečnila za finanční podpory Plzeňského kraje.

Další fotografie z akce najdete na webu http://safir.pionyr.cz/ nebo na facebooku PS Safír Kdyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám