Hlavní obsah

Káva v hlavní roli čtyřdenní soutěže v Praze

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž v přípravě kávy hostí od čtvrtka 19. do neděle 22. dubna pražské obchodní centrum Arkády.

Článek

Soutěžit zde budou baristé z celé České republiky a předvedou přípravu nejen klasického espressa či cappuccina. V průběhu soutěže se uskuteční i doprovodný program, jako například ukázky Latte art a jiné. Nainstalovaný je tu kamerový systém, který snímá ruce soutěžících a přenáší detaily na velkou LED obrazovku, aby diváci měli spolu s porotou kompletní přehled.

Barista roku je hlavní soutěží. Ta se skládá ze tří částí, trvajících vždy patnáct minut. V tomto čase je zahrnuta příprava pracovního místa, prezentace baristy, příprava nápoje pro degustační porotu s jeho vyhodnocením - závěr patří úklidu pracoviště.

Latte ArtTato soutěž je zaměřená na obrázky. Tři části po osmi minutách zahrnují přípravu pracoviště, přípravu dvou cappuccin a dvou macchiat k prezentaci a v závěru hodnocení od degustační poroty. Každý soutěžící musí předem představit porotě  připravované nápoje a ukázat jim obrázek, který poté namaluje, jako důkaz své profesionality a koncepce.

V další části soutěže nemůže barista použít alkohol, zatímco v jiné to naopak bude předepsáno. V poslední části kávového klání dostane soutěžící tři kávy. Dvě jsou stejné a jedná je odlišná. Úkolem bude označit tu odlišenou.

Výsledky budou vyhlášeny v neděli 22. dubna od 16 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám