Hlavní obsah

Kateřina Klausová jako muzikálová Popelka udělala radost hasičům a předala unikátní vozík

Novinky, René Kekely

Vánoce jsou obdobím splněných přání a Nadační fond REGI Base I., který pomáhá nejen novodobým válečným veteránům, ale všem, kteří za nás sloužili, tedy bývalým vojákům, policistům nebo hasičům, těsně před letošními Vánocemi jedno takové přání ve čtvrtek splnil.

Foto: Regi Base I.

Kateřina Klausová jako muzikálová Popelka předala handicapovanému hasiči (vlevo) speciální vozík, zatímco jeho kolega ho má už od února.

Článek

Stejně jako Popelčiny oříšky byly tři, i tady se jedná o druhé ze tří přání, na které byla vyhlášena nadační sbírka v listopadu 2017. 

Předseda správní rady Nadačního fondu Hynek Čech, starosta pro Prahu 7 Jan Čižinský, náměstek ředitele HZS pro Prahu Miloš Hladík a muzikálová Popelka Kateřina Klausová, předali zraněnému hasičovi Martinovi Šabatovi revoluční invalidní "segway" vozík v hodnotě téměř 600 tisíc korun, který mu umožní lépe překonávat bariéry nejen v životě, ale i na cestách..

Nyní byl tak završen druhý ze tří projektů veřejné sbírky Nadačního fondu REGI Base I, která byla vyhlášena při příležitosti Mezinárodního dne veteránů dne 11. listopadu loňského roku.

„Díky podpoře jednotlivců, ale i firem jako jsou OK Systém, Business lease nebo Nadace Bliž k sobě se podařilo shromáždit další finanční prostředky a zakoupit v pořadí již druhý speciální invalidní vozík od Segwaye. Tento byl pro Martina Šabatu, hasiče těžce zraněného před třemi roky," uvedl šéf nadace Hynek Čech.

Vozík měl velitel čety Martin Šabata možnost vyzkoušet dříve, protože podobný dostal již v únoru letošního roku jeho hasičský kolega Libor Bohdanecký, ale nyní má svůj vlastní.

„Je to pro mě ten nejkrásnější a nejcennější vánoční dárek. Ne kvůli tomu, kolik ten vozík stojí, ale co vše umí, a že díky němu se mohu pohybovat skutečně všude - v písnu, ve sněhu, ve vodě. Mohu se otočit na místě, stčí i pohyby dopředu, dozadu. Člověk nemusí namáhat ruce a přesto se komfortně přepravit kam potřebuje," pochvaloval si obdarovaný hasič vozík, který na jedno nabití dojede zhruba 40 km.

„Jsem velmi ráda a poctěna, že mohu být tady dnes u toho, protože je to krásný, záslužný čin. A pokud těm hrdinům, kterými hasiči a zvláště tito, kteří nasadili své zdraví a životy pro nás ostatní, tedy rozhodně jsou, pomůže zlehčit jejich složitou situaci, bude to opravdu ten nejkrásnější dárek," podotkla muzikálová herečka a zpěvačka Kateřina Klausová.

Předání proběhlo v historické budově hasičské záchranné stanice v pražských Holešovicích, a proto nechyběli ani členové tohoto hasičského záchranného sboru, kteří vytvořili pro svého zraněného kolegu příjemnou vánoční atmosféru. 

V rámci této sbírky tedy zbývá splnit už jen jedno přání. Plánuje se stavba domácí rehabilitační tělocvičny pro Roberta Gyömbéra, třetího ze zraněných hasičů.

Nově může pomoci a přispět na zraněné hasiče každý, pokud pošle DMS ve tvaru DMS REGIBASE 90 na telefonní číslo 87 777 nebo přispějte bankovním převodem přímo na účet sbírky: 249 980 5359/0100.

Nadační fond REGI Base I., který má ve svém mottu Pomáháme těm, kteří za nás sloužili, pomáhá nejen novodobým válečným veteránům, ale všem, kteří za nás sloužili. tedy bývalým vojákům, policistům, hasičům, zaměstnancům celní nebo vězeňské správy, pokud jejich služební poměr trval minimálně 3 roky a jejich rodinným příslušníkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám