Hlavní obsah

Kat vedl čarodějnice na plácek za fotbalovým hřištěm

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát se pilníkovské, ale i přespolní čarodějnice slétly v úterní podvečer na náměstí, odtud si je kat odvedl na plácek za fotbalovým hřištěm, kde již byla připravena vysoká hranice. Jednu, tu nejdivočejší čarodějnici, si dokonce musel kat vést přivázanou na provaze.

Foto: Jaroslav Blažek

Kat připravující se podpálit hranici

Článek

Za hřištěm stála hasiči nádherně připravená hranice s červeně oděnou čarodějnicí na svém vrcholu, která se kdoví proč podobala jedné z účastnic.

I letos se hasiči na čarodějnice pořádně připravili a tak si malé čarodějky i čarodějové mohli, jako již tradičně, vyzkoušet jak se používá hasicí přístroj. Taková zkušenost se může někdy hodit. Dokonce si mohli vyzkoušet, jak se stříká z pravé hasičské hadice. Někteří si vyzkoušeli hasičské ochranné oděvy nebo alespoň hasičskou přílbu, když ostatní části oděvů mají hasiči tak velké…

Po vyzkoušení hašení a tanci program vyústil v opékání špekáčků a upálení jedné z čarodějnic na velké vatře. I přes nepříznivé počasí se slétlo čarodějnic skutečně hodně - některé z nich měly opravdu přesvědčivé masky. Nebo to snad ani masky nebyly?

Program pro všechny účastníky připravila komise pro kulturu a sport ve spolupráci s místním hasičským sborem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám