Hlavní obsah

Kastelán hradu Buchlova se představí v roli Puccia ve hře Darmošlapky

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 29. června v 20.30 hodin se v kulisách hradu Buchlova odehraje divadelní představení Darmošlapky aneb Repete hoši…!!! v podání amatérských herců Divadelní společnosti J. K. Tyla Buchlovice.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

Hra plná humoru, komických situací, vtipných dialogů či monologů a veselých kostýmů se konečně dostává na domovskou půdu Rostislava Joška – kastelána na hradě Buchlově. Pan kastelán si ve hře „střihne“ roli sluhy Puccia, a tím pokračuje v herecké tradici novodobých hradních pánů, též divadelníků.  

Příběh sedláka Pamfila a jeho kumpánů, jejichž bezstarostný život náhle naruší návštěva příbuzných – vdavek a jmění chtivých žen, je pokusem o návrat hravých prvků commedie dell´ arte na současné jeviště.   

Lstivému ženskému nátlaku Pamfilo málem podlehne a chce se oženit se svou mladičkou neteří, jež však miluje mladého básníka, který mluví jen ve verších. Tím se hra dostává do víru komických situací a zápletek a buchlovští ochotníci určitě rozproudí nejen krev v žilách návštěvníků, ale zapůsobí i na jejich bránice.  

Hru autora Zdeňka Hovorky s herci nastudoval režisér Karel Hoffmann ml., který je s výkonem ochotnického ansámblu stejně spokojen jako všichni návštěvníci dosavadních představení.

Související témata:

Výběr článků

Načítám