Hlavní obsah

Karvinští policisté se věnují dětem na příměstských táborech

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I o prázdninách se policisté věnují dětem. Pro děti příměstských táborů, které v Karviné pořádá Středisko volného času Juventus, připravili karvinští policisté z preventivně informační skupiny program nazvaný Malý policista.

Foto: PČR Karviná

Akce policie na příměstském táboře

Článek

V rámci programu pro děti připravili policisté soutěže v družstvech, během kterých si děti změří svou sílu, rychlost, zručnost, paměť nebo třeba i šikovnost ve střelbě ze stříkaček na cíl.

Poprvé policisté zavítali mezi děti v úterý 12. července. Celkem 28 dětí, rozdělených do čtyř družstev, si během dopoledne zasoutěžilo o různé ceny.

Na prvním stanovišti se měřila rychlost při člunkovém běhu. Druhé stanoviště bylo o zručnosti, zde se skládaly zápalky do krabiček.

Další soutěžní disciplínou byl běh v podřepu, zakončený kotoulem u kuželu a během zpátky ke svému družstvu, kde už na plácnutí vybíhal další soutěžící.

V pořadí čtvrté stanoviště prověřilo paměť celého soutěžního družstva, které si mělo zapamatovat nejvíce možných věcí, jež byly odhaleny pouze na deset sekund.

Posledním stanovištěm a zároveň vrcholem soutěže byla střelba ze stříkaček na závaží visící na šňůře, zabalené v ubrousku. Družstvo, kterému jako prvnímu ubrousky nasáklé vodou propustily závaží, pak vyhrálo tuto disciplínu.

Po soutěži proběhlo vyhodnocení, při kterém byla jednotlivá družstva odměněna dárky a jelikož byla soutěž dětem prezentována jako simulace fyzických testů pro přijetí k policii, přizpůsobených věku a atraktivitě pro ně, všichni zúčastnění dostali průkaz "malého policisty".   

Jako bonus na závěr si děti osahaly a vyzkoušely výstroj těžkooděnců, štít, helmu i policejní pouta. Během prázdnin se policisté chystají tábor navštívit ještě ve třech termínech.

Reklama

Výběr článků

Načítám