Hlavní obsah

Karvinský aquatlon přivede o víkendu do Karviné závodníky z celé republiky

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní ročník Karvinského aquatlonu se opět koná jako jeden z nejdůležitějších aquatlonových závodů v České republice. Oproti minulým létům se uskuteční v pozdějším termínu, a to v sobotu 14. dubna v Karviné. Přihlásit se lze i v den závodu přímo na místě.

Foto: ČTA

Plavecká část závodu

Článek

Již pátý ročník začíná prezentací v 8:30 v krytém plaveckém bazénu. Dorostenečtí a starší závodníci se mohou těšit na čtyři sta metrů plavání a pět kilometrů běhu.

„Kvůli zajištění lepšího zázemí pro sportovce jsme se rozhodli posunout termín na duben. Slibujeme si také lepší klimatické podmínky pro sportovce,“ přibližuje situaci hlavní organizátor Jakub Gulec.

Plavecká část závodu proběhne na krytém dvaceti pěti metrovém bazénu v Karviné, kde je osm drah a nasazovat se bude po dvou do dráhy. Běžet se poté bude na žulových kostkách a asfaltu z Masarykova náměstí přes park Boženy Němcové zpět na karvinské náměstí.

Startovné letos činí pro přihlášené dospělé členy ČTA 300 korun, pro nečleny poté 400 Kč. Děti a mládež jsou ve výši startovného zvýhodněny. „Každoročně se snažíme držet ceny startovného co nejníže. Chceme, aby se závodu zúčastnilo opravdu co nejširší spektrum sportovců. Od těch na závodní úrovni, až po ty rekreační,“ uvedl druhý z organizátorů Adam Fojcik.

Další informace: https://www.instagram.com/karvinskyaquathlon/, http://www.karvinskyaquatlon.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám