Hlavní obsah

Karvinské parky a sídliště zdobí nové stromy, město jich vysadilo přes padesát

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulých týdnech si mohli lidé na sídlištích či v parku Boženy Němcové všimnout vysazování nových stromů, kterých město vysadilo přes padesát, a to většinou jako náhradu za stromy pokácené.

Foto: Milan Haluška

Vysazování stromů v ulici Ve Svahu

Článek

Stromy v různých částech města vysazovaly Technické služby, kterým pomohli dlouhodobě nezaměstnaní v rámci veřejně prospěšných prací.

„Sázely se platany, jilmy, duby bahenní, třešně, olše, javory, liliovníky, borovice a také magnolie. Porostou v lokalitách, kde proběhlo kácení stromů přestárlých, nemocných nebo těch, které v nezbytné míře bylo nutné vykácet kvůli novým stavbám či rekonstrukcím,” řekl náměstek primátora Miroslav Hajdušík s tím, že město se snaží vysadit vždy více stromů než bylo pokáceno.

Nové stromy jsou vysazeny například v Hranicích (ul. Divišova a Flemingova), v Mizerově (ul. Studentská, Žižkova a Na Kopci), v Ráji (ul. U Lesa a Ve svahu), v Novém Městě (ul. Fibichova, Havířská a Cihelní), například také v Darkově (ul. Lázeňská), v parku Boženy Němcové či v blízkosti Slezské univerzity.

„Stromy se vybírají tak, aby se do dané lokality hodily a aby tam měly vhodné podmínky pro růst. Tak například v zámeckém parku Boženy Němcové přibylo na různých místech už celkem 15 nových stromů, nové jsou i akáty na náměstí ve Fryštátě,” uvedl Emil Dostál z Technických služeb města.

Vysazeno bylo 20 javorů, 11 líp, 5 borovic, 5 platanů, 4 duby, 2 třešně, 2 magnolie, 1 olše, 1 liliovník a 1 jilm.

Reklama

Výběr článků

Načítám