Hlavní obsah

Karnevalem zahájili v Domově Na Svobodě v Čížkovicích masopust

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na šedesát uživatelů sociální péče z DNS Čížkovice, Domova na zámku Liběšice a Domova Bouřňák v Háji u Duchcova se ve středu 5. března dobře bavilo na Masopustním karnevale pořádaného v sále DNS Čížkovice, zařízení CSP Litoměřice.

Foto: Jiří Růzha

Masopustní karneval v DNS Čížkovice - Bezkonkurenční maska princezny Fiony - hvězda letošního karnevalu

Článek

Masopustní karnevaly mají v Domově Na Svobodě dlouholetou tradici a všichni obyvatelé se na něj připravují dlouhé týdny předem. Hlavní otázka je - čím letos překvapím, jakou masku si udělám?

Někteří sami, jiní za pomoci svého klíčového pracovníka, prostě v den D se místnosti Domova zaplnily pohádkovými bytostmi, k vidění byl školník, bezdomovec, pralidé a další masky. Dopoledne pracovníci Domova s uživateli vyzdobili sál a vše připravili na odpolední tanec.

Po zahajovacím projevu vedoucí výchovy, zahrála místní skupina Bedňáci, která svými folkrockovými písněmi dostala tanečníky do náležitého varu. O další zpestření programu se postarala místní taneční skupina Lucarino Dance, která předvedla tři své taneční vstupy Line Dance. A ve druhé části hudební skupina Havrani z Domova na zámku Liběšice svými diskotékovými melodiemi dovedla všechny účastníky k taneční dokonalosti. Tančili mladí i staří, prostě zábava jak má být.

Na závěr bylo vyhlášení nejlepších masek. Bezkonkurenčně vyhrála maska Fiony v podání Nikolky z DNS Čížkovice, na druhém místě maska Gejši z Háje u Duchcova a na třetím místě pak vodník v podání Tomáška z DNS Čížkovice. Ovšem vyhodnoceno bylo celkem 10 masek a ani ti, kteří se neumístili, nepřišli zkrátka a obdrželi nějakou tu sladkou odměnu. Po odmaskování se pokračovalo v tanci až do páté hodiny odpolední.

Co by to bylo za masopust, kdyby se nepodávalo to nejhlavnější - zabíjačkové dobroty. O ty se postaral vychovatel Pepa, který den před karnevalem společně se skupinou uživatelů vařil, míchal, mlel, ochucoval, smažil a vůbec se postaral o celou škálu dobrot v čele s vynikající tlačenkou. Všichni si pochutnávali plnými ústy a závěrečný potlesk byl pro vychovatele Pepu největší odměnou za vynikající kulinářský zážitek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám