Hlavní obsah

Karneval chutí hostí Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve všech sálech pavilonu A na ostravském výstavišti Černá louka se od pátku 20. dubna do neděle 22. dubna koná tradiční, již šestý ročník Karnevalu chutí. Ten navštěvuje čím dál tím více lidí a potvrzuje, že je gastronomickou akcí s vysokou úrovní skvělého jídla a prostředí.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21,4.2018 Karneval chutí, Výstaviště Černá louka. Šéfkuchař Jan Punčochář.

Článek

V rámci Karnevalu chutí Ostrava 2018 se prezentuje v sálech Pavilonu A ostravského výstaviště na Černé louce 73 firem a společností, 4 firmy vinařství, 9 restaurací a také 3 střední školy z Frýdku-Místku, Šilheřovic a z Ostravy-Hrabůvky.

Firmy a společnosti nabízejí vše, na co si mohou chuťové pohárky vzpomenout. Chutě sladké, kyselé, slané, hořké, neutrální, smíšené ve všech možných i nemožných podáních, baleních a barvách. Prostě Karneval chutí je nejen přehlídkou chutí, ale i pastvou pro oči.

Pořadatelé pro návštěvníky připravili také pestrý doprovodný program, který doplnil všechny smysly člověka a nabídl poučení, ale i zážitek.

Ve druhém podlaží pavilonu A se konala v pátek i v sobotu Kuchařská show, při kterých se prezentovali proslulí kuchaři.

V sobotu odpoledne ve 13.30 hodin se představil jeden z nejlepších šéfkuchařů Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant a nejlepší kuchař České republiky roku 2015, 2016 a 2017, spolu Filipem Tőpferem z restauračního provozu Husí játra. Pro diváky připravil kachní jatra a prsa pro náhodně vybrané diváky. Spolu s Filipem Tőpferem postup a použité ingredience komentoval a odpovídal na otázky moderátora. Po necelé hodině se jídlo podávalo a vybraným velmi chutnalo.

„Jídlo bylo výborné, jatýrka byla úplně rozplývající se na jazyku, prostě vynikající. Masíčko tak akorát, přílohy k tomu vybrali výborně. Celkově i vzhledem, úpravou. Prostě dávám jako ve škole jedničku s hvězdičkou. K jídlu jsme dostali víno a slečna, která nám víno podávala, nám nejprve vysvětlila, jaké víno se k podávanému jídlu hodí, doporučila značku, prostě i ona byla profesionálka. Měla jsem zde pocit, jako bych navštívila pětihvězdičkovou restauraci,” sdělila návštěvnice a degustátorka jídla Soňa.

V prvním podlaží byla připravena kuchařská soutěž pro amatérské kuchaře pod názvem Milujeme jídlo!!!

Od 15.00 hodin se prostor před pódiem, kde bylo vše přichystáno pro amatérské kuchaře, zaplnil do posledního místečka. O nejlepší - tentokrát dvojici kuchařů - soutěžili v Ostravě velmi známí komentátoři, moderátoři, hlasatelé ostravského Hit rádia Orion. Ve dvojicích soutěžili bílí - Kuba Ohnoutek s Monikou Dudovou a modří - Magda Otáhalová s Radkem Erbenem. 

Od hlavního rozhodčího, emeritního kuchaře Zdeňka Voznici dostali úkol. Připravit čtyři porce jídla z připravených surovin - kuřecí maso na řízky. Na výběr surovin, zpracování masa a vaření měli 60 minut.

Show začala. Soutěžící dvojice si z řad diváků vybrala tři rozhodčí, takže jich bylo pět. Dvojice si navzájem radily, půjčovaly potřebné pomůcky, ale současně tajily, kdo co chystá. Druhý rozhodčí Ing. Jiří Guzdek pomáhal, jak mohl. Gong! Sečetly se body rozhodčích.

Vyhráli modří! Radovali se ale všichni. Sobota na Karnevalu chutí byla skvělá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám