Hlavní obsah

Karlovský kostel rozezvučí zpěv zlínského sboru TIBI

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovský kostel z roku 1754 je jednou z nejzajímavějších historických staveb Valašska. Jeho srubová konstrukce má všechny spoje dřevěné. Ve středu 28. prosince jeho barokní interiér rozezvučí zpěv zlínského sboru TIBI.

Foto: Archiv sboru TIBI

Sbor TIBI v kostele Štípa u Zlína

Článek

Sbormistr Antonín Molek se na koncertování v historickém objektu ve Velkých Karlovicích těší.

"Domácím prostředím našeho sboru je moderní kostel ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy. Vystoupení v historickém objektu dodává koncertu zvláštní atmosféru. Náš repertoár sahá až do nejstarších sborových skladeb, kterými jsou gregoriánské chorály. Přes baroko a další hudební styly jdeme až k současným autorům, jako jsou Petr Eben či František Macek. Zpíváme duchovní hudbu pocházející prakticky z celého světa – od ruského pravoslaví až po afro-americké gospely," uvedl Antonín Molek.

Sbor TIBI byl založen v roce 2000 a první „velké” zpívání předvedl v roce 2003 při svěcení nového kostela ve Zlíně na Jižních Svazích. Svou kvalitu potvrdil v řadě produkcí, vystupoval například s Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně, s francouzským gospelovým souborem TF Gospel Singers.

"Ve Velkých Karlovicích chceme předvést to nejlepší, co k vánočnímu času patří, chceme navodit příjemnou atmosféru. Věříme, že si lidé rádi zazpívají s námi, vždyť jde o koncert vánoční," dodal sbormistr Molek.

Dodejme, že koncert ve středu 28. prosince začíná v 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám