Hlavní obsah

Karlovarský kraj oslaví Dny evropského dědictví na statku Bernard

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijďte společně s Karlovarským krajem oslavit Dny evropského dědictví na statek Bernard v Královském Poříčí. Akce s bohatým programem pro malé i velké se uskuteční v neděli 11. září od 13 hodin.

Foto: Alena Lochmannová

Dny evropského dědictví zvou na statek Bernard v Královském Poříčí.

Článek

Letošní oslavy Dnů evropského dědictví mají téma Památky a komunity. „Právě proto vystoupí v programu romský soubor Khamoro se svými tanečníky, připravena je ochutnávka pravé romské kuchyně a pro děti nebude chybět divadelní pohádka,” uvedl náměstek hejtmana Petr Zahradníček.

Návštěvníci akce si mohou během celého dne prohlédnout prostory statku Bernard, ZOO koutek, ale připraveny pro ně budou také řemeslné obchůdky a ukázky některých tradičních řemesel, jako je košíkářství, předení, výroba keramiky nebo paličkování. Vstup na akci mají lidé zdarma, expozice Zábavně naučné centrum řeky Ohře bude otevřena za poloviční vstupné.

Dny evropského dědictví (European Heritage Days) jsou významnou kulturně poznávací společenskou akcí, která slouží k posílení historického povědomí se zvláštním důrazem na vnímání mezinárodního kontextu národního kulturního dědictví. V Karlovarském kraji se k akci od 3. do 11. září připojí jednadvacet památek.

Reklama

Výběr článků

Načítám