Hlavní obsah

Karel Vágner oslaví 75. narozeniny velkolepou oslavou v Lucerně

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usnul nám, spí, Duhová víla, V pohodě, Dny jdou, Valící se kameny, Ahoj Léto, S láskou nám je líp, ale především hit minulého století Holky z naší školky. Pod tím vším je podepsán autor hudby Karel Vágner, který letos oslaví 75. narozeniny a to hned koncertem v pražské Lucerně.

Foto: archív autora

Karel Vágner

Článek

Karel Vágner je známý český hudebník, skladatel, producent, kapelník, vydavatel. Hraje na baskytaru a kontrabas. Mnoho let doprovázel jednu z našich nejpopulárnějších zpěvaček u nás, Hanu Zagorovou. Byl to Karel Vágner, kdo přivedl na hudební scénu v osmdesátých letech duo Petr Kotvald a Standa Hložek, pro které napsal největší hit Holky z naší školky. V době vzniku písně se prodalo singlu přes jeden milión kusů a stala se tak jednou z nejpopulárnějších.

Karel Vágner psal písničky pro již zmíněnou Hanu Zagorovou, duo Kotvald, Hložek, ale ve svém repertoáru mají jeho hity i Petra Janů, Lucie Vondráčková, Karel Zich, Iveta Bartošová, Heidi Janků a mnoho dalších. Produkuje v posledních letech CD svému synovi Pepovi Vágnerovi. Když už jsme u dětí, připomeňme, že jeho dcera Tereza Vágnerová hrála v muzikálu Fantom opery a jeho další syn Jakub Vágner je známý rybář.

Vraťme se ale k hudbě. Nejvíce je Karel Vágner spojován se jménem Hana Zagorová, která se stala devětkrát Zlatou slavicí a to právě v době spolupráce s Karlem Vágnerem. Karel Vágner je ale spjat i se jmény Jožka Černý, či Lubomír Brabec, kterým výdává jejich hudební nosiče pod hlavičkou Multisonic.

Většina umělců, kteří s Karlem Vágnerem spolupracovali a spolupracují, se sejdou 20. března v Lucerně a společně oslaví velké životní jubileum Karla Vágnera. Na koho se diváci mohou těšit? Hana Zagorová, skupina No Name, Meky Žbirka, Jiří Suchý, Jiřina Bohdalová, Petr Rezek, Standa Hložek, Potr Kolář, Michal David, Bernie Paul, Luboš Brabec, Jožka Černý, Petr Kocman, Jarda Hypochondr, Heidi Janků, Láďa Kerndl, Petr Rezek, Tomáš Savka, Zuzana Stirská s Gospel Timem, Jirka Škorpík, The Party Band, Roman Vojtek a další. Moderovat budou Mirek Donutil a Jakub Vágner. 

„Půjde bezesporu o jednu z největších a nejatraktivnějších kulturních akcí roku 2017. A zatímco jsou diváci zvyklí, že do Lucerny chodí na takovéto akce většinou na podzim, bude to pro všechny takové jarní milé zpestření,” říká Tereza Vágnerová, která se s celou rodinou těší na to, až otci zazpívá a zahraje mnoho jeho kolegů a kamarádů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám