Hlavní obsah

Karatisté z Ostravy vybojovali v Polsku 10 medailí

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. listopadu se devítičlenná reprezentace ostravského klubu karate ATTFIS Ostrava zúčastnila mezinárodního turnaje Puchar Gór Opawskich 2015 - Prudnik. Karatisté v Polsku vybojovali 10 medailí - tři zlaté, jednu stříbrnou a šest bronzových.

Foto: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava

Medaile

Článek

První zlatý debut si vybojovala Lucie Petrušková v kategorii kata žákyň. „Lucie pokořila i svou nemoc - diabetes - a v den, kdy je světový den proti diabetu, vyhrála svou první zlatou medaili v individuální kategorii. Jsme na Lucinku všichni strašně hrdí,” přiblížila výsledek trenérka klubu Veronika Škodová.

Dvě bronzové medaile a zlato pro nejmladší

V kategorii kata žáků do sedmi let vybojovali dvě třetí místa Dominik Trubiánský (7) a Lukáš Dobrozemský (6), zároveň však byli nejmladšími členy reprezentace klubu na turnaji.

Lukáš Dobrozemský pak absolutně ovládl kategorii kumite fantomy, kde finále vyhrál 3:0 a vybojoval si tak medaili a krásný pohár. V této kategorii obsadil v nabité konkurenci třetí místo ještě Alex Kozubal.

Amálie Ondroušková vybojovala zlatou medaili v kata žákyň do 10 let a Elišce Čubové zlatá medaile unikla o jeden praporek. „Výsledek finále byl 3:2 v můj neprospěch,” komentovala Eliška, která obsadila druhé místo.

A ani v týmech ostravské karatistky (Amálie Ondroušková, Zuzana Hájková a Lucie Petrušková) nezahálely, když vybojovaly tři bronzové medaile v kategorii kata týmů žákyň.

Odpoledne po závodech podpořili světový den diabetu

Ihned po závodech většina závodníků odjela do Obchodního centra Nová Karolína v centru Ostravy, kde se karatisté zúčastnili akce - Světový den diabetu.

„V našem klubu máme dva diabetiky - Lucii Petruškovou a Tomáše Bartuska, byli jsme tak organizátory požádáni o vystoupení, jejich nabídku jsme samozřejmě přijali a podpořili jsme dobrou věc,” uvedl Jakub Škoda z klubu ATTFIS Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám