Hlavní obsah

Kapky deště Milana Steigerwalda jsou relaxem inspirovaným přírodou Tibetu

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební skladatel a klavírista a umělecká duše pražské RockOpery Praha Milan Steigerwald přichází s novým CD s názvem Kapky deště. Relaxační hudba plná klavírních melodií je inspirována zvuky přírody a mýtickými místy Tibetu.

Foto: Michaela Fišerová

CD Kapky deště vycházející z východních moudrostí a je motivováno zvuky a mýtickými místy Tibetu.

Článek

„Kailas, Jezero Manasarovar, Bardo či Potala. Samy názvy skladeb vás mají nasměrovat k východním zemím a jejich filozofiím, které jsou mi velmi blízké. Chci posluchače přenést do vzdálených končin, do klidných míst přírody a dát mu možnost utéct od každodenního chaosu a starostí. Během 55 minut se můžete ponořit do meditativních melodií klavíru, klasických tibetských nástrojů či smyčců, vnímat uklidňující atmosféru a načerpat z ní novou energii, sílu a pozitivní myšlení,“ popsal svůj hudební počin autor Milan Steigerwald.

Booklet CD s obrazovými vizemi a citáty vycházejících z východních moudrostí má na svědomí grafička Michaela Fišerová.

Milan Steigerwald je český hudební skladatel, klavírista, producent a v neposlední řadě zakladatel unikátního autorského divadla RockOpera Praha. Zajímá se mimo jiné o tibetskou kulturu, což ukázal již v etnicko-klasické opeře Bardo Thödol uvedené v roce 2010.

V průběhu života založil a vedl několik kapel jako undergroundový HARMASAN, jazzrockový Váleček či rockový KING SIZE international rock band. Studoval na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze, Pražské státní konzervatoři a Vysoké škole ekonomické v Praze. Studijně a pracovně působil také v Anglii, Francii či USA. Věnuje se rovněž producentské, koncertní a vydavatelské činnosti. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám