Hlavní obsah

Kapka Naděje předala Fakultní nemocnici Olomouc vybavení za půl milionu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dar v podobě nemocničního vybavení dostala ve středu 2. listopadu Fakultní nemocnice Olomouc. Dětskému oddělení ho věnoval Nadační fond Kapka naděje. Zařízení byla zakoupena za finanční prostředky z výtěžku benefičního koncertu Strom naděje a splněných přání.

Foto: FN Olomouc

Vybavení přijela osobně předat zakladatelka NF Kapka naděje, Vendula Auš Svobodová.

Článek

"Nemocným dětem budou při léčbě pomáhat lineární dávkovače Module DPS, které se využívají k přesnému podávání léků. Splňují všechny požadavky bezpečnosti pro pacienty a snadnou obsluhu pro personál," uvedla manažerka nadace Zuzana Poláčková.

Léčbu malých pacientů zkvalitní i průtokové ohřívače transfúzí a infúzí, pulsní oxymetr a speciální lůžka typu PLN- N85- T. Lůžka jsou vybavena mechanickým a elektrickým ovládáním zádového a stehenního dílu. NF Kapka naděje předal také infúzní pumpu, která umožňuje bezpečné a přesné dávkování léčiv. Celková hodnota předaného zařízení dosáhla částky půl milionu korun.

„Díky pomoci Kapky naděje jsme mohli zkompletovat moderní vybavení dětského hematoonkologického oddělení jak z hlediska přístrojového vybavení pro léčbu, tak i z hlediska komfortu našich malých pacientů. Polohovací postele jsou pro děti, které se u nás léčí s onkologickým onemocněním krve a krvetvorby, velmi podstatné. V průběhu agresivní chemoterapie jsou nuceny trávit na lůžku řadu týdnů a kvalitní postele se mohou příznivě podílet na ovlivnění rizika komplikací spojených s léčbou,“ poděkoval Vladimír Mihál, přednosta Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám