Hlavní obsah

Kapka naděje předala Dětské klinice FN Olomouc nové monitory

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři nové monitory životních funkcí předala ve středu 5. září Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Auš Svobodová. Vybavení je určeno pro dětské hematoonkologické oddělení.

Foto: FN Olomoc

Vendula Svobodová navštívila pacienty na oddělení a předala jim drobné dárky

Článek

„Našemu centru tento dar velmi pomůže, jsme za něj opravdu vděční. Náročná a agresivní protinádorová léčba vyžaduje, aby každé dítě bylo v jejím průběhu monitorováno tak, aby vedlejší účinky této vysoce toxické cytostatické léčby byly pro dětský organismus co nejmenší. Dostatek monitorů pro jejich sledování je pro nás zásadní,“ uvedl během slavnostního předání přednosta Dštské kliniky Vladimír Mihál.

Životnost každého z monitorů je 8 až 10 let, finance na jejich nákup musí nemocnice vynakládat průběžně. Prostředky ve výši 125 tisíc korun na nákup monitorů určených tentokrát pro nejmenší pacienty se závažným onemocněním krve a krvetvorby poskytl dlouholetý partner nadačního fondu - společnost Porsche Inter Auto CZ.  

Kapka naděje spolupracuje s FN Olomouc již několik let. V květnu letošního roku věnovala nemocnici například dva digitální pulsní oxymetry s příslušenstvím určené rovněž pro Dětskou kliniku - oddělení dětské hemato-onkologie FN Olomouc.

O rok dříve to byly dva průtokové ohřívače transfuzí a infuzí typ OTI1A a také šest lůžek PLN-N85-T včetně matrací v hodnotě více než 150 tisíc korun.

Kapka Naděje

Nadační fond Kapka naděje založila Vendula Svobodová v roce 2000 po smrti dcery Kláry, která dlouho bojovala se zákeřnou nemocí.

Za období, které uplynulo od jeho vzniku, se nadační fond profiloval jako důvěryhodná a nanejvýš potřebná instituce. Podařilo se mu navázat řadu kontaktů, vzbudit zájem velkého počtu institucí a firem o dlouhodobou spolupráci a vstoupit do povědomí široké veřejnosti a na základě těchto úspěchů od r. 2002 mohla být pomoc rozšířena do nemocnic po celé ČR.

Související témata:

Výběr článků

Načítám