Hlavní obsah

Kapely si pochvalovaly armosféru čtvrtého ročníku Rebel Šatlava festu

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál pod zámkem v Přibyslavi v sobotu 28. července přivítal čtvrtý ročník Rebel Šatlava festu.

Foto: Michaela Poláková

Olga Lounová

Článek

Celý festival otevřela kapela Defragment, která pochází z Chotěboře. Otevírat festival nikdy není jednoduché. Defragment si s tím ale poradili. „My jsme ani nečekali, že by tady na nás bylo hodně lidí. Ale hrálo se nám skvěle,“ popisuje Honza Pátek a Tomáš Hubička k tomu přidal další postřeh: „Ke konci mě dokonce diváci mile překvapili, hlavně mě překvapilo, že to vydrželi.“ 

Po zástupci z Vysočiny přišla na řadu punková partička Apple Juice, která vystupovala na festivalu i vloni. Roztančili publikum pro nováčka festivalu, kapelu Lety Mimo. I ti si pochvalovali zdejší atmosféru a rozhodně při koncertu mimo nebyli. „Hrálo se nám dobře, lidé byli taky super, organizace na jedničku, jsme spokojení,“ řekl Lukáš "Horst Maštěnka" Fuchs.

První slovenská kapela, Fuera Fondo, stejně jako Apple Juice, hrála na festivalu i v minulém roce. Co znamená Fuera Fondo, vysvětlil zpěvák a klávesista Tomáš: „Bude to znít divně, ale neznamená to vůbec nic. Je to naprosto nesmyslné spojení dvou slov, která prostě nedávají smysl.“ 

Velký úspěch měla u diváků Olga Lounová, svým chováním, vystupováním a profesionalistou. Sympatická herečka, zpěvačka a skladatelka, která jezdí i rally, ukázala také svoje akrobatické umění, které se chystá zakomponovat i do svého plánovaného turné. „Na turné předvedu akrobacii závěsnou na hrazdě, a tak když můžu někam vylézt, tak vylezu ráda. Tím, že jsme dneska hráli akustický koncert, jsem to chtěla trošku oživit,“ řekla.

Po Olze nastoupila za deště kapela O5 & Radeček. Diváci schovaní pod deštníky a pláštěnkami si ale s chutí zazpívali největší hit této šumperské skupiny, který se jmenuje Praha. Aneta Langerová, která vystoupila záhy, měla také smůlu na počasí. I tak si její fanoušci přišli na své a hity jako Malá mořská víla či Voda živá si užívali stejně jako organizátoři, kteří tuto mladou slečnu do Přibyslavi přilákali.

Déšť ustal, měsíc vykoukl nad areál festivalu. Šatlava si nemohla přát lepší podmínky. Přibyslaváci si koncert své domácí kapely užívali tak jako ještě žádný koncert předtím. Publikum Ondra Málek, zpěvák Šatlavy, během koncertu označil za výborné, bláznivé a nejlepší na světě.

Slovenská skupina Iné kafé nemohla mít lépe rozjeté publikum. Jejich novinky z CD Právo na šťastie i starší hity, jako Spomienky na budúcnosť a další, si fanoušci zpívali společně s nimi.

Po jejich koncertě se před bubny zatáhla černá plachta. Ale skalní fanoušci kapely Škwor věděli, že jejich miláčci už konečně přijdou na řadu. A bylo ta pravda. Škwoři srazili diváky na kolena a jejich slzy vážně nikdo neviděl. Zpěvák Petr Hrdlička si atmosféru pochvaloval. „Festival v Přibyslavi patří k těm menším, ale hrálo se nám dobře. Sice to byla už třetí štace za dva dny, ale byli jsme rádi, že jsme sem přijeli.“

Festival ukončili Jaksi Taksi z Prahy, další navrátilci na Rebel Šatlava fest. Zahráli si hity jako Zachovejte paniku či Škola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám