Hlavní obsah

Kapely Metalinda a Citron zahrály ve Světlé

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světlá nad Sázavou 9. června hostila festival Svět(láá...) fest. Fotbalový stadion přivítal i dvě legendy. Metalindu a Citron.

Foto: Michaela Poláková

Kapela Citron

Článek

Obě kapely již mají mnoho za sebou. Loňský rok si obě kapely předskočili The Scorpions. "Organizovala to agentura, se kterou se už dlouho známe, a chtěli nějakou kapelu, která toho má dost za sebou, stejně jako Scorpions, a tak si zavolali nás. My jsme si rádi zahráli před vyprodanou Inchebou. Lidi na nás velmi dobře reagovali, povzbudilo nás to," uvedl Peter Sámel, kytarista Metalindy.

Citron si k tomu přidal ještě dubnovou spolupráci s kapelou Accept. "Já doufám, že s nimi budeme ještě dál spolupracovat. Tato kapela si vybírá skupiny asi podle její minulosti. A Citron takovou velkou minulost má a myslím, že už kdysi s nimi kluci hráli. Styl hudby je také podobný, tak možná i pro to jsme si s nimi zahráli," informoval Fany Michalík, zaskakující zpěvák za Standu Hranického u kapely Citron.

Za tak dlouhou dobu mají obě kapely velké množství vzpomínek. Jeden kuriózní příběh vyprávěl Peter Sámel: "Poslední klip jsme natáčeli na Kubě. Tak tam se nám stala kuriozita, že jsme nahrávali a nahrávali, a přišli jsme na to, že jsme neměli puštěné mikrofony. Tak jsme museli natáčet všechno znova."

A jak se oběma kapelám hrálo? "Jsem velice mile překvapený, měli jsme strach, že když přijedeme, tak tady nikdo nebude, ale lidi byli. Je to tady hodně dobré, všechno jako na správném festivalu. Je tady i pěkný areál," dodal Fany Michalík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám