Hlavní obsah

Kapela Olympic oslaví padesátku také v Olomouci

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární kapela Olympic, která v letošním roce slaví 50 let, potvrdila i exkluzivní koncert v Olomouci.

Foto: archiv skupiny Olympic

Legendární skupina Olympic

Článek

Bude jedním z pouhých tří podzimních moravských koncertů, na němž Olympic odehraje výběr svých největších hitů. Olomoucký koncert se uskuteční 12. listopadu ve Sportovní hale Univerzity Palackého.

Bude to výjimečná událost plná největších pecek, navíc ve výjimečném kabátě. Kapelu doprovodí Český národní symfonický orchestr, který zpestří aranže minimálně dvanácti hitů.

"Samozřejmě hlavní hvězdou bude čtveřice, která si říká Olympic, a i když slaví padesátku, musím z vlastní zkušenosti potvrdit, že platí heslo z jedné jejich písně: Jsem to já jak za mlada!" uvedl ředitel pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

Vstupenky na olomoucký koncert jsou již v prodeji v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Během velkého halového turné Modrá pyramida tour Olympic 50 let odehraje kapela celkem 7 koncertů po celé ČR. Fanoušci se mohou těšit na největší hity kapely v rockovém, symfonickém a rovněž akustickém provedení.

„Je to padesát let stále nekončícího mejdanu, a to je potřeba pořádně oslavit,“ říká k chystanému turné lídr skupiny Petr Janda. „Chceme zavzpomínat na všechno dobré, co nás za tu dlouhou dobu potkalo, a hlavně poděkovat všem našim fanouškům za úžasnou přízeň, kterou nám po celou tu neuvěřitelnou dobu věnují," dodal Petr Janda.

Každý návštěvník koncertu Modrá pyramida tour OLYMPIC 50 let obdrží zdarma jako bonus DVD s názvem Procházka historií skupiny Olympic. DVD dostane každý fanoušek na místě konání koncertu po předložení platné vstupenky. 

V polovině června vydala kapela kolekci pěti CD se 120 skladbami s hity i raritními nahrávkami. Olympic také představil novou píseň My už jiný nebudem, kterou k podzimnímu turné složil Petr Janda a text napsal Zdeněk Rytíř.

Počátek kapely se datuje do roku 1963, kdy kolem Miloslava Růžka vznikl soubor KARKULKA (KARlínský KULturní KAbaret), který se později přejmenoval podle klubu v pražské Spálené ulici na Olympic. Za půlstoletí své existence vydala kapela více než 70 alb, získala 3 Zlaté a 3 České slavíky. V posledních letech se sestava Olympiku ustálila na tomto složení:

Petr Janda – sólová kytara, zpěv, Milan Broum – baskytara, zpěv, Jiří Valenta – klávesové nástroje, Milan Peroutka – bicí-

Více informací naleznete na www.olympic50.cz nebo na oficiálních stránkách kapely www.bestia.cz/olympic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám