Hlavní obsah

Kapela Mňága & Žďorp míří do Číny

Novinky, Marcel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V listopadu roku 1990 natočila tato dnes již legendární kapela první album s názvem Made in Valmez. Přesně o 23 let, 3 měsíce a pár dnů později Mňága stále existuje, dobře se jí daří a letos se chystá natočit nové album, které se bude jmenovat - Made in China.

Foto: Mňaga&Žďorp
Článek

Ovšem nebyli by to kluci z Mňágy, aby nevymysleli nějakou kulišárnu. Celé album Made in China bude totiž natočeno - kde jinde - než v Číně.

„Když mě napadlo poprvé, že bychom album, které se jmenuje Made in China, opravdu nahráli v Číně, samotnému mi to připadalo šílené. České kapely už nahrávaly v Abbey Road, v Americe, v Německu, ale v Číně? O takových magorech jsem ještě neslyšel! Jasně že mě každý chválil za skvělej nápad, ale zároveň si nikdo nedovedl představit, že by to fakt šlo,” prohlási Petr Fiala, člen kapely Mňága & Žďorp.

A nejen to. Kdo by chtěl, může na natáčení alba do Číny vyrazit s kapelou. Nejedná se o vtip. Mňaga totiž založila projekt, jehož součástí je i možnost absolvovat celou výpravu do Číny s kapelou.

Podpořit Mňágu na cestě do Číny můžete zde: Made in China

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám