Hlavní obsah

Kapela Kryštof vyprodala vsetínský dům kultury

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední česká kapela Kryštof s frontmanem Richardem Krajčem poprvé za svou dvacetiletou existenci zavítala na Vsetín a 2. listopadu zcela ovládla vyprodaný velký sál domu kultury.

Foto: Pavel Bartoň

Kapela Kryštof ve Vsetíně

Článek

Kapela kolem Richarda Krajča má za sebou velmi úspěšné únorové turné po velkých halách. Na přání fanoušků, kteří se nedostali na vyprodané koncertní turné, se Kryštof rozhodl, že vyrazí ještě na podzimní klubovou šňůru po menších městech.

Vsetínská koncertní show byla 11. zastávkou kapely Kryštof na jejich podzimním Fernet Club Tour, kterému přihlíželo na 2200 nadšených fanoušků z různých koutů republiky. Vsetín se stal třetím místem podzimního turné kapely, kde si Richard Krajčo troufl zaplavat si mezi svými fanoušky, kteří ho na svých rukou vynesli až doprostřed sálu a zpět. Největší zážitek se však dostal mladé fanynce Ludmilce, kterou si Krajčo vybral z davu, aby si spolu s ní na pódiu zatančil.

Jako předskokan na Vsetín společně s kapelou Kryštof dorazila také mladá formace Airfare.

S Richardem Krajčem jsme se sešli před začátkem jejich koncertu v zákulisí, abychom se ho zeptali, jak je kapela s průběhem turné spokojená:

Jste za polovinou vašeho podzimního turné. Jaké pocity převládají?

Fantastické! Jsme nadšení. Všude bylo hodně dopředu vyprodáno, což je jedna odměna pro kapelu. Pak je to koncert samotný, kde na těch lidech vidíte, že je to prostě baví. A já jim vždycky na začátku slibuju, že to bude nejlepší koncert, jaký kdy viděli.

Očekávali jste skutečně takový úspěch, že všechny Vaše koncerty v rámci tohoto turné budou vyprodány, a to v poměrně značném předstihnu?

Doufali jsme. V únoru jsme vyprodali haly s kapacitou v rozmezí od 8500 do 12000 míst taky dva měsíce dopředu. Měli jsme velkou festivalovou sezónu, ale přesto jsme doufali, že tady do těch klubů a kulturáčků budou chtít lidi přijít, protože tam je ta atmosféra více osobní. Teď zase doufáme, že takhle dopadne i jaro. Už za čtyři dny prozradíme naše jarní zastávky. Pak bude jen sedm letních koncertů a zase se za námi zavře asi na rok a půl hladina. Takže si to teď užíváme. Fakt jsem se sem těšil, ale zároveň jsem měl ze Vsetína jednu z největších hrůz – Strážnice, Vsetín, Mladá Boleslav. To byla místa, kde jsem si nebyl jistý, jak to dopadne. Ale zdá se, že po celé té republice se na nás lidi opravdu těšili.

Reklama

Výběr článků

Načítám