Hlavní obsah

Kanoisté v Olomouci závodili ve slalomu

Novinky, Radek Blažek

Ve čtvrtek, druhý den Her V. letní olympiády dětí a mládeže čekal kanoisty závod ve slalomu v kategoriích K1, C1 a závod družstev. Jak přála středa moravským týmům, tak čtvrtek byl ve znamení vítězství týmů z českých krajů.

Foto: Radek Blažek

Tereza Blažková v projíždění protivodné branky

Článek

Ve čtvrtek vyrazily na trať mladší žákyně v kategorii C1. V této kategorii je jasnou jedničkou Eva Říhová, která se s časem 137.10 umístila suverénně na prvém místě. Druhá dojela Karolína Hricová s časem 145.26 a třetí Tereza Blažková s časem 145.91. U ní je tento výsledek příjemným překvapením, neboť se jednalo o její prvý závod v kategorii C1.

Starší žákyně dojely v pořadí Martina Satková s časem 126.74, druhá dojela Čekalová Bára s časem 128.91 a třetí byla v cíli Amálie Hilgertová s časem 136.24.

Po dojetí kategorie C1 vyrazili na trať chlapci v kategorii K1. V žácích mladších suverénně vedl a zvítězil Josef Žížala s časem 117.24 v těsném závěsu za ním dojel Tomáš Zima 117.41 a třetí byl Zapletal Mikuláš s časem 124.92.

Žáci starší dojeli do cíle v tomto pořadí: Šupolík Pavel s časem 107.11, druhý dojel Matějka Michael s časem 108.71 a třetí byl Rousek Tomáš s časem 109.19.

Po obědě ve dvě hodiny odpoledne odstartovala další část slalomového závodu. Dívky jely kategorii K1 a chlapci C1. V žákyních mladších zvítězila domácí Kateřina Hricová, druhá Tereza Blažková a třetí Eva Říhová. Ve starších žákyních bylo pořadí následující: Amálie Hilgertová, druhá Martina Satková a třetí pozici si vyjela Bára Čekalová.

V žácích mladších bylo v kategorii C1 umístění následující: Prvý dojel do cíle Tomáš Zima, druhý Josef Žížala a třetí Jan Kaminský. Žaci starší do cíle dojeli v pořadí Tomáš Heger, druhý Jirka Vrba a třetí Šupolék Pavel.

V 16:30 odstartoval závod hlídek v kategorii 3x C1 a 3x K1. Družstvu z Prahy složeném z Terezy Blažkové (ŽM), Evy Říhové (ŽM) a Kateřiny Duškové (ŽS) se dokázalo prosadit i proti družstvům, kde byly zastoupeny pouze žákyně starší. V kategorii 3x C1 obsadily i oproti svému očekávání stříbrnou pozici a v kategorii 3x K1 obsadily třetí místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám