Hlavní obsah

Kanoisté na olomoucké olympiádě změřili síly ve sprintech

Novinky, Radek Blažek

Ve středu 22. června začalo pro pražskou výpravu kanoistů na Letní olympiádě dětí a mládeže v Olomouci zápolení na vodě. V 10 hodin byl odstartován první závod ve sprintech.

Foto: Radek Blažek

Tereza Blažková se v kategorii C1ž umístila na pěkném 6. místě. Na tomto typu lodě byla vůbec poprvé

Článek

Jako prvé vyrazí na trať v kategorii C1ž (singl kanoe) dívky a po dojetí prvé jízdy odstartuje kategorie K1m (kajak). Obě kategorie pojedou dvě jízdy z které se sčítají.

Dopolední zápolení v kategorii C1ž již zná své vítěze. V kategorii žákyň mladších zvítězila Eva Říhová z Pražského kraje, druhá se umístila Klára Hricová z Olomouckého kraje a třetí Karolina Součková, také z Olomouckého kraje.

V kategorii starších žákyň se prvá umístila Martina Satková z Jihomoravského kraje, druhá Amálie Hilgertová ze Středočeského kraje a třetí Bára Čekalová z Ústeckého kraje. V celkovém pořadí bez rozdílu kategorií v C1ž je umístění: první Martina Satková, druhá Eva Říhová a třetí Amálie Hilgertová.

Odpolední start sprintů byl v 14.00. Nejrychlejší v kategorii K1ž žákyně mladší byla Hricová Klára z Olomouckého kraje, druhá Eva Říhová z Pražského kraje a třetí Karolína Součková z Olomouckého kraje.

V kategorii K1ž žákyně starší dopadlo umístění následovně. První se umístila Amelie Hilgertová z Středočeského kraje, druhá Kateřina Luňáčková z Jihočeského kraje a třetí Satková Martina z Jihomoravského kraje.

Závod družstev (hlídek) byl odstartován v 17.00 bez rozdílu kategorií mladší nebo starší žáci/žákyně. Specifikem tohoto závodu je, že na trať vyrazily tři lodě, které musí v průběhu 10 vteřin projet startem a při dojezdu do cíle musí opět všechny tři lodě se vejít do intervalu 10 vteřin.

V kategorii C1ž dopadly hlídky v tomto pořadí. První dojela loď Ústeckého kraje, druhá z Olomouckého kraje a třetí byla hlídka Středočeského kraje. Hlidka reprezentujicí Prahu skončila na čtvrtém místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám