Hlavní obsah

Kanadští studenti navštívili plzeňské městské lesy

Novinky, Alena Lochmannová

Pro osm kanadských studentů lesnictví a tři profesory připravil úsek lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku v rámci jejich třítýdenního výměnného pobytu v České republice ukázku aktivit pro podporu rekreačních funkcí lesa v lokalitách plzeňských městských lesů.

Foto: Alena Oudová

Kanadští studenti se tak mohli seznámit s péčí o intenzivně využívané porosty rekreační oblasti Bolevecké rybníky.

Článek

Kanadští studenti se tak mohli seznámit s péčí o intenzivně využívané porosty rekreační oblasti Bolevecké rybníky, s přijatými protierozními opatřeními v okolí pláží Kamenného a Seneckého rybníka, se způsobem zpevnění břehů proti vodní erozi, s vybavením mobiliářem, trasováním pěších a cyklistických cest včetně úseků pro jezdce na koních.

Podrobně se seznámili s projekty Arboretum Sofronka – areál pro lesní pedagogiku a Studie rekreační oblasti Pytel. Účastníci výměnného pobytu se zajímali o další témata spojená se svou budoucí profesí, zejména o způsob hospodaření městských lesů.

Na celodenním odborném semináři se vedle Správy veřejného statku podílela Lesnická a dřevařská fakulta České zemědělské univerzity v Praze, která je zapojená do mezinárodního projektu vzájemné výměny studentů lesnických fakult Transatlantic Exchange Partnerships.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám