Hlavní obsah

Kamion přejel auto, řidič na místě zemřel

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dopravní nehodě s tragickými následky došlo v pondělí 5. prosince dopoledne mezi Rájcem a Zvolí. Mladý řidič VW Golf nezvládl řízení a střetl se s kamionem. Ten vůz natlačil do pole a přejel. Mladík na místě podlehl těžkým zraněním. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: PČR Šumperk
Článek

Krátce před půl jedenáctou dopoledne jel od Rájce směrem na Zvoli 24letý řidič ze Zábřežska s osobním vozidlem VW Golf. "Pravděpodobně z důvodu nepřizpůsobení rychlosti stavu silnice při projíždění levotočivé zatáčky dostal smyk, přejel do protisměru a střetl se s protijedoucí nákladní soupravou," uvedla mluvčí šumperské policie Marie Šafářová.

Řidič soupravy se snažil střetu zabránit a strhl řízení  vpravo mimo vozovku. Osobní auto ale kamion natlačil do pole, kde jej pak celou délkou soupravy přejel. "Při nehodě utrpěl řidič osobního automobilu zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl. Řidič nákladní soupravy z nehody vyvázl bez zranění, ovlivnění alkoholem u něho policisté vyloučili orientační dechovou zkouškou. U zemřelého byla nařízena soudní pitva," konstatovala Šafářová.

Podle odhadu policie vznikla na osobním vozidle škoda 60 tisíc, na tahači s návěsem 220 tisíc. Vzhledem k úniku provozních kapalin vznikla také desetitisícová škoda na krajnici a stejně vysoká i na zemědělské půdě.

Podle mluvčí byl VW Golf zajištěn pro případné znalecké zkoumání k vyloučení technické závady. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám