Hlavní obsah

Kámen, nůžky, papír si při světovém šampionátu vyzkouší i známé sportovní hvězdy

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo je nejlepší v střižbě nejen doma či v partě, ale na celém světě? To zjistíme v pátek 18. května v Praze v Beachklubu Ládví. Losujeme, střiháme o ledacos a přitom si ani neuvědomujeme, jaký náročný sportovní výkon podáváme.

Foto: Beachklub Ládví o.s.

Pražské mistrovství světa ve střižbě o sobě dává vědět i unikátním logem.

Článek

I v královské střižbě potřebujeme skloubit velkou dávku psychické odolnosti, fyzické připravenosti, dokonalého taktického plánu. Bojovat o co nejlepší umístění přijedou skifař Ondřej Synek, lyžař Tomáš Kraus, motocyklový závodní Lukáš Pešek, biatlonista Michal Šlesinger i krásná snowboardistka Eva Samková.

Ale nejen oni, přijedou také desítky bezejmenných, kteří spolu se známými sportovci svedou boj o historicky první medaile a 10 000 Kč v závodu mistrovství světa v kámen, nůžky, papír (world championship cutting).

Načasování turnaje těsně před začátkem olympijských her v Londýně není vůbec náhodné. Popularita střižby totiž stoupá na všech kontinentech a pražské mistrovství světa je jen logickým krokem, jak dostat střižbu do Baku na LOH 2028 jako ukázkový sport.

Kouzlo rozhodnutí, které závodník musí učinit ve zlomku tisíciny sekundy, se zapojením správné svalové skupiny a pod obrovským psychickým tlakem okouzlilo tisíce fanoušků bez rozdílu pohlaví a věku. Tento sport nezná hranice, může ho provozovat prakticky kdokoliv a každý má šanci na úspěch.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám