Hlavní obsah

Kamarádská Mikulášská nadílka v Třemošné a Horní Bříze

Novinky, Jiří Bulín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům dětí a mládeže Kamarád Třemošná uspořádal již tradiční Mikulášské nadílky. K vidění byla pohádka O Smolíčkovi, krásný ohňostroj a samozřejmě Mikuláš, čert anděl a kopa dárků.

Foto: Jiří Bulín

Mikuláš 1

Článek

Pro obyvatele Třemošné a Horní Břízy připravil Dům dětí a mládeže Kamarád Třemošná mikulášskou nadílku. V Horní Bříze Mikuláš naděloval v pátek a ve Třemošné v sobotu.

V obou městech si možnost nasát předvánoční atmosféru nenechala ujít bezmála stovka lidí. Co do obsahu se jednotlivé akce mírně lišily, společným jmenovatelem však byla přítomnost již zmiňovaného světce spolu s jeho družinou.

Horní Bříza

V Horní Bříze kromě adventních kalendářů a dalších dárečků dostali všichni ještě něco jako odměnu, že přečkali zimu – akce se totiž konala pod širým nebem za místní restaurací Oáza. Tímto dárkem byl zážitek v podobě krásného ohňostroje, který ozářil večerní oblohu a zakončil tak společné chvíle.

Nesmíme zapomenout poděkovat dětem z mateřských škol v Horní Bříze - připravily si krásný program stylově inspirovaný legendou o svatém Mikuláši. Velký dík patří i místním dobrovolným hasičům, kteří pomohli s odpálením ohňostroje, a za obě dvě města pochopitelně i sponzorům, bez kterých by tyto akce proběhly jen s velkými obtížemi.

Třemošná

Loutkové divadlo, které má ve Třemošné a v DDM Kamarád téměř devadesátiletou tradici, připravilo pro děti i jejich rodiče nejprve divadelní představení pohádky O Smolíčkovi a teprve poté mohl Mikuláš rozdávat radost v podobě dárků, ovoce, ale sem tam i brambor, nebo dokonce uhlí.

Pochopitelně nebyl sám a našlo se i několik dítek, která pohled na umouněného a zlověstně vypadající čerta snášela jen velmi těžko. O to větší radost pak všichni měli z krásného anděla a obdržených dárečků.

Zářící oči dětí jsou pro organizátory tou největší odměnou a zároveň ujištěním, že dělat takového akce má skutečně smysl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám