Hlavní obsah

Kam o prodlouženém víkendu? Za Elsou, čertem a princeznami do zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 7. května jsou do Mníšku pod Brdy zváni všichni milovníci ledové královny Elsy. Návštěvníci se s ní potkají při prohlídkách pro rodiny s dětmi. V sobotu 6. a v pondělí 8. května mohou zavítat na Pohádkové prohlídky o strašidýlkách a po celé tři dny na klasické prohlídky dvou okruhů.

Foto: Anna Čelouchová

Gotické princezny na výstavě módy.

Článek

V neděli 7. května vystoupí ledová královna Elsa po schodišti do zámeckých komnat a povypráví dětem svůj příběh. Kam zmizel její kamarád? Nestalo se s ním nic? Nebo si jenom hraje na schovávanou? Při Pohádkovém dobrodružství s královnou Elsou ho děti určitě najdou.

Pro rodiny s dětmi jsou připraveny prohlídky i v sobotu 6. a v pondělí 8. května. Při Pohádkové prohlídce o zámeckých strašidýlkách se dozvědí, že děti ze zámku si hrály s bubáčkem, pan baron měl svého džina a o miminka pečovala bílá paní.

Během celého prodlouženého víkendu bude otevřeno i Kouzelné sklepení s čertem, který zámku ukradl věž, vodníkem, který ve svém rybníku ubytoval i Rusalku, s andělem, králem nebo vílami. Plná malých princezen je výstavka o módě. Jaké šaty nosily šlechtičny v době Karla IV., jaké v době Marie Terezie a jaké za císařovny Sisi?

Pro dospělé návštěvníky jsou připraveny dvě prohlídkové trasy, které je zavedou do doby první republiky. Uvidí, jak měli poslední majitelé zařízené své soukromé ložnice i do jakých sálů si vodili návštěvy a hosty.

Reklama

Výběr článků

Načítám