Hlavní obsah

Kadetky Nového Veselí ve volejbalové extralize nezáří

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volejbalové kadetky Nového Veselí si v extralize zahrály několik velmi vyrovnaných zápasů. Dokázaly ale vyhrát jen jeden.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Tabulku skupiny B extraligy kadetek vede tým VK Agel Prostějov, který je zatím neporažený. Druhý tým ZŠ Milénova Brno má na soupisce také hráčku z Vysočiny, odchovankyni Žďáru nad Sázavou, a následně bývalou hráčku Nového Veselí, Lenka Podhrázká. Na pozici třetí je TJ Ostrava, na čtvrtém místě pak Přerovský volejbalový klub Precheza a předposlední tým TJ Sokol Frýdek-Místek. Kadetky Nového Veselí celou tabulku uzavírají.

Hned v prvním kole vyjely hráčky z Vysočiny do Brna, v prvním zápase bylo vše v rukách Brna. Druhý zápas měl ale naprosto opačný průběh, vyrovnaný zápas rozhodl až tie-break, když se v něm přiklonilo štěstí na stranu Brna. I v Přerově hrály hráčky Nového Veselí jeden tie-break, a zase neúspěšný. Podobné to bylo i v prvním domácím zápase s Ostravou. I přes několik uhraných tie-breaků se výhra pořád nedostavovala.

Proti Frýdku-Místku byl první zápas jako na houpačce, Frýdek ale ve vhodnou chvíli zabral a zápas vyhrál 3:1. Druhý zápas přinesl opět tie-break, a jak už u hráček Nového Veselí bývalo, opět se jim nepodařilo vyhrát. Ani v zápasech s Prostějovem se štěstí na stranu dívek z Vysočiny nenaklonilo.

To se ale změnilo v prvním kole odvetných zápasů, v domácím prostředí s Brnem. První zápas, zase pětisetový, vyhrálo Brno. V tom druhém se ale hráčky Nového Veselí zvedly a s mistrovským Brnem vyhrály 3:1. Když hráčky Nového Veselí hostily Přerov, už bylo jasné, že s prázdnou ukončovat tento rok nebudou. Přerov ale ukázal, že patří ke špičce. Vyhrál dvakrát a suverénně. Poslední zápas letošního roku, s Ostravou, kadetky Nového Veselí zvládly tak na půl. První zápas prohrály ve třech setech, ten druhý v tie-breaku.

První zápas v novém roce odehraje tým z Vysočiny doma, v sobotu 12. ledna přivítá na své palubovce Frýdek-Místek, v neděli 20. ledna pojede na poslední zápas základní části do Prostějova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám