Hlavní obsah

Kadaňští se očekávané velikonoční nadílky nedočkali

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou výborných zápasech vyšli v neděli domácí fotbalisté naprázdno a Horní Jiřetín si odvezl z Kadaně „zlaté“ tři body.

Foto: Václav Vlasák

Hostující Stanislav Flemmr zastavuje útočnou akci ve které se ocitl domácí střelec Petr Klinec.

Článek

FK Tatran Kadaň-Sokol Horní Jiřetín 2:3 (1:0), branky: Klinec 2 – Broskovics, Tomanec, Nádeník 2:3.

V neděli 31. března se domácím hráčům příliš nedařilo. Chybou v poslední minutě normální hrací doby prohráli dobře rozehraný zápas. Horní Jiřetín určitě nepřijel do Kadaně jako favorit. Připustil to i jeho trenér Stanislav Flemmer, který ani neměl mnoho hráčů na střídání. „Přijeli jsme s dvanácti lidmi do pole, protože máme velkou marodku. Chtěli jsme hrát zezadu a spoléhat na brejky,“ prozradil taktiku, s jakou do zápasu vstupovali.

První poločas však vyšel lépe domácí, kteří vedli zásluhou Petra Klince 1:0 a vypadalo to, že zápas se bude hrát podle kadaňských not. „Zápas se pro nás vyvíjel dobře,“ souhlasil vedoucí týmu Luděk Pardubský. Po změně stran ale v 60. minutě nařídil rozhodčí penaltu proti domácímu týmu, kterou s přehledem proměnil Broskovics. Navíc vyloučil domácího brankáře Perestjuka a Kadaň tak dohrávala v deseti. „K výkonu rozhodčích se vyjadřovat nebudu,“ komentoval to zklamaný Pardubský.

 „Myslím si, že v deseti jsme se snažili hrát fotbal. Bohužel přišla další naše hrubá chyba, a prohrávali jsme 1:2. V závěru se nám sice podařilo alespoň vyrovnat, ale před koncem jsme udělali banální chybu a vlastním gólem jsme prohráli 2:3. Je to škoda,“ neskrýval Luděk Pardubský svoje zklamání. Kadaň měli totiž šanci se dotáhnout na špici tabulky. „Bylo to hodně vyrovnané utkání. Remíza by průběhu hry více odpovídala, ale měli jsme více štěstí. Pro nás jsou to zlaté tři body,“ dodal spokojeně Stanislav Flemmer s ohledem na malé brankové rozdíly v tabulce.

Kadaňští fotbalisté jedou další víkend do Blšan a v neděli 14. dubna přivítají doma Strupčice. Půjde o okresní derby „Určitě se na oba zápasy připravíme co nejlépe. V Blšanech nemáme co ztratit, tam můžeme jen získat. Na derby se Strupčicemi bych rád pozval naše fanoušky, ať nás přijdou podpořit. Tři body znamenají při vyrovnanosti tabulky hrozně moc“ dodal na závěr Luděk Pardubský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám