Hlavní obsah

Kadaňští hasiči převzali nové auto, se kterým budou moci vyrazit i do obtížného terénu

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednotce sboru dobrovolných hasičů v Kadani byla v pondělí 23. ledna oficiálně předána nová cisternová automobilová stříkačka CAS 20 Rosenbauer TLF 3000, která je umístěna na podvozku MB Unimog U 5000.

Foto: Václav Vlasák

Nová cisternová automobilová stříkačka CAS 20 Rosenbauer TLF 3000, kterou dostali hasiči z Kadaně.

Článek

Pořízení nového vozidla přišlo na necelých 10 milionů korun, většina byla z rozpočtu města a 3 miliony věnovala Skupina ČEZ. Velitel jednotky Martin Apolen proto poděkoval za podporu městu Kadaň a Skupině ČEZ, kterou zastupoval Otakar Tuček, ředitel Elektráren Tušimice a Prunéřov. „Neděkuji za sebe, děkuji za občany našeho města,“ připomněl, komu bude hlavně auto připraveno pomáhat.

„Máme tady krásnou moderní a výkonnou techniku. Přál bych si, aby sloužila občanům města Kadaně zejména při odhrnování sněhu nebo podobných službách, ale při ohni co nejméně,“ vyslovil přání starosta města Jiří Kulhánek. Podobné přání, aby při lidských tragédiích zasahovali hasiči co nejméně, vyslovil i Otakar Tuček. „Ať vám auto dobře slouží,“ dodal.

Nová cisternová stříkačka, která nahradila dosluhující CAS 25, především hasičům umožní dostat se do nepřístupného terénu, kam se starší vozidlo nedostane. Jak uvedl Martin Apolen, příkladem může být lesní požár nebo zásah v náročných zimních podmínkách. Možnosti záchrany majetku a lidských životů se tak pro kadaňské hasiče značně rozšířily. Cisterna s sebou veze tři kubíky vody.

Představení nového vozidla se zúčastnili také hasiči z partnerského města Aue. Při této příležitosti došlo k výměně drobných dárků.

Reklama

Výběr článků

Načítám