Hlavní obsah

Kadaňští fotbalisté dohrávali první jarní utkání v křeči

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na domácím hřišti vstoupili kadaňští fotbalisté do jarní části krajského přeboru. Na soupeře se dobře připravili, ale nakonec se jim utkání nevyvedlo podle představ.

Foto: Václav Vlasák

Domácí Zdeněk Uhlík (v černém) se probíjí obranou Bezděkova.

Článek

FK Tatran Kadaň-FK Bezděkov 1:1 (1:0), branky: Moravec – Čížek.

Kadaňští fotbalisté vstoupili v neděli 11. března do jarní části krajského přeboru. Na domácím hřišti přivítali celek z Bezděkova, který přezimoval na devátém místě tabulky. Kadaň byla v tabulce druhá se stejným počtem bodů jako do té doby vedoucí LoKo Chomutov. Za nimi byly s bodovým odstupem třetí Litoměřice.

V úvodu jarní části tak chtěli domácí potvrdit svoje postupové ambice. To se jim v prvním poločase dařilo a domácí trenér Jiří Schveiner byl spokojený. „Věděli jsme, že silnou stránkou soupeře jsou nakopávané míče na dva velké útočníky, kteří se těžko brání. Na to jsme se připravovali. Chtěli jsme soupeře dostat pod tlak, co se v první polovině celkem dařilo a měli jsem ještě dvě tři šance. S výsledkem v první půli jsem byl spokojený,“ prozradil, s jakým pocitem odcházel do šatny.

Krátce po návratu v 50. minutě utkání mu ale radost hosté zkazili, když se jim podařilo vyrovnat. „Říkal jsem klukům v šatně, že nesmíme povolit a nechat je aby nakopávali míče do vápna. Bohužel právě s takové situace jsme dostali gól,“ s povzdechem konstatoval Schveiner.

Domácí se snažili až do konce urvat vítězství na svou stranu, ale přemíra snahy končila v křeči. „Ztratili jsme dva body doma. Bohužel, takový je fotbal. Teď ty body musíme získat venku,“ vyslal vzkaz domácím fanouškům, kterých se i v chladný den sešel slušný počet.

Související témata:

Výběr článků

Načítám