Hlavní obsah

Kadaňský Titanik se nepotopil

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadaňští florbalisté o víkendu odvrátili hrozbu případného sestupu, když si na domácí palubovce připsali dvě vítězství a obsadili konečné sedmé místo.

Foto: Václav Vlasák

První a důležitý krok k jistotě zachování 2. ligy udělali kadaňští florbalisté v sobotu 24. března, kdy na domácí palubovce porazili VŠ Plzeň 8:6.

Článek

Nůž na krku měli florbalisté FBC DDM Kadaň před posledními zápasy 2. ligy. Jedině plný bodový zisk jim totiž dával jistotu zachování soutěže, aby se nemuseli spoléhat na výsledky jiných týmů. Mobilizaci pro závěrečné zápasy si dokonce pojmenovali jako Titanik 2012. Ale z toho kadaňského po víkendu zaznělo: „Zachráněni“.

„Za ty nervy to určitě nestálo,“ ulevil si v neděli 25. března po posledním zápase kormidelník týmu Petr Hybner. „Dokonce se situace vyvinula tak, že nám to stačí na sedmé místo, které bychom před sezónou brali,“ prozradil. Ocenil, že hráči ukázali v rozhodujících chvílích bojovné srdce a zvrátili rozhodující zápas na svou stranu.

Jak se zdá, plavba kadaňského florbalu bude v dalším období pokračovat v příjemnějších vodách. „Poslední zápasy ukázaly, že máme na čem stavět. Začínají se nám hlásit noví hráči a uvažujeme o tom, že přihlásíme do soutěží třetí mužský tým. Bude z čeho vybírat. A tak věřím, že v horizontu dvou až tří let se vrátíme do první ligy, kam Kadaň patří,“ soudí Petr Hybner.

Výsledky: sobota 24. března: FBC DDM Kadaň-Slavia VŠ Plzeň 8:6 (2:1, 5:2, 1:3), branky za domácí: Martin Odlas, Petr Chládek, Martin Šíma, Michal Malý, Jakub Solar, Daniel Klešč, Jan Odlas, Radek Zelinka. Neděle 25. března: FBC DDM Kadaň-FbC Sokol Rokycany 5:4 (0:1, 3:2, 2:1), branky za domácí: Michal Malý 2, Roman Faldus, Martin Odlas, Martin Šíma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám