Hlavní obsah

Kácení stromů v areálu Městské nemocnice Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 21. srpna bylo zahájení kácení 11 vzrostlých stromů v areálu Městské nemocnice Ostrava. Jednalo se o deset lip a jeden jasan. Stav všech dřevin byl před rozhodnutím prověřen tahovými zkouškami.

Foto: Zdroj MNO

Ostrava 24.8.2017 Kácení stromů v Městské nemocnici Ostrava

Článek

Protože stromy ohrožovaly bezpečnost, zdraví i majetek a rostly v těsné blízkosti vybudovaného dětského hřiště a nemocničních objektů, byly určeny ke kácení. Na podzim bude ve stejné lokalitě provedena náhradní výsadba vzrostlejších stromů.

Stromy o průměru 200 centimetrů byly při tahových zkouškách označeny za nestabilní v oblasti kořenového systému, situaci by nevyřešil ani ořez dřevin. Stromy byly proschlé, s infekcemi a hnilobami, s narušeným kořenovým systémem, byly ovinuty břečťanem, napadeny dřevokaznými houbami a v náklonu.

„Veřejnou zakázku malého rozsahu, kterou vypsal Magistrát města Ostravy, vyhrála společnost Městské lesy a zeleň za cenu v místě času obvyklou, a to za 150 000 korun bez DPH. Kácení stromů bylo dokončeno v úterý 22. srpna. Lokalita bude uklizena do konce tohoto týdne. V plánu je zářijové frézování kořenů,” uvedla Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy a Městské nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám