Hlavní obsah

K adventní atmosféře přispěje ve Zlatém jablku i pohádková neděle

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční příběh pro celou rodinu o narození Ježíška mohou v již v neděli 27. listopadu shlédnout návštěvníci zlínského Zlatého jablka v dětském koutku. Vstup na obě představení je zdarma, začínají v 10 a 15 hodin.

Foto: Dřevěné divadlo
Článek

Tuto neděli se opět děti mohou těšit na pohádku v podání Dřevěného divadla z Nového města na Moravě. A protože se blíží Vánoce, připravil si loutkoherec Jan Hrubec pro své malé diváky adventní příběh o narození Ježíška, tak jak se v naší zemi po staletí vypráví. V pohádce Vánoční příběh aneb Cesta do Betléma vystupují pastýři, anděl, Josef s Marií, Král Herodes, Tři Králové a samozřejmě  Ježíšek. Představení, které trvá zhruba 35 minut, je vhodné pro děti od tří let.  

Jak se již stalo v pohádkách ve Zlatém jablku tradicí, i do tohoto příběhu se mohou malí diváci aktivně zapojit. Opět se tak potvrzuje záměr vedení centra připravit pro děti zajímavý program, v rámci kterého mohou i ty nejmenší rozvíjet svoji iniciativu a přímo se na něm podílet. Ředitel Zlatého jablka, Jiří Kratochvíl k tomu dodává: „Pohádkové neděle jsou koncipovány s cílem aktivně děti zapojit do dění. Pohádky jsou proto interaktivní, loutky své diváky nejen seznámí s pohádkovým příběhem, ale také je pobaví a děti s nimi příjemně stráví čas, který mohou rodiče věnovat bezstarostnému nakupování.“  

Po celou dobu představení musí být pod dohledem rodičů pouze ti nejmenší, tedy děti do tří let. Rodiče ostatních dětí mohou volný čas ve Zlatém jablku vyplnit po svém.

Poslední letošních představení se uskuteční netradičně již 18. prosince. Na programu divadla Koráb bude pohádka Putování za hvězdou. Představení začínají opět v 10 a 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám