Hlavní obsah

Junioři zajistili Česku vítězství na Golemově ruce v Brně

Novinky, Radek Klein

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika vyhrála v sobotu 14. ročník mezinárodní soutěže v armwrestlingu (páce) Golemova ruka v Brně zásluhou juniorů. Získali 4 zlaté medaile z celkových 7 pro domácí. Z 8 zúčastněných zemí vytvořili konkurenci především týmy ze Slovenska, Maďarska a Polska.

Foto: Ondřej Mahovský

Gruzínský pákař Apoloni Beridze bojuje o medaili

Článek

Organizátoři dlouho váhali, zda na soutěž juniory pustí, vždyť je za tři týdny čeká prestižní soutěž v nedalekých Židlochovicích. Nakonec to však byli právě junioři Frisch, Dařílková a Sýkorová, kdo zvýšil počet medailí na 7 a zajistil Česku pohodlné vítězství.

Ženám do 60 kg vévodila na obě ruce několikanásobná mistryně světa Sněžana Babayeva. V těžší kategorii žen se skvěle dařilo domácí Gabriele Noskové. Světová šampionka z roku 2001 soupeřkám ukázala, že se na ni stále nesmí zapomínat.

Mužská sedmdesátka byla doménou Podgorskiho z Polska. Aktuální světová čtyřka zvítězila s přehledem všechny zápasy. Gruzínský favorit této kategorie Beridze bral na levačku až třetí příčku, když se před něj probojoval Slovák Gettler. Z Čechů dopadli nejlépe Svoboda a Zapletal ze Židlochovic.

Osmdesátce vévodil rovněž polský zástupce Rafal Wrozny. Z Čechů překvapil juniorský bronzový medailista z prosincového světového šampionátu Radek Klein (AWC Sokol Židlochovice), když se na levou ruku probojoval až na bronzovou příčku. Na pravačku dosáhl stejného umístění Robin Svačina z Podivína.

V devadesátce dominoval Maďar Kovacs. Z domácích závodníků dopadl nejlépe Tomáš Mička (AWC Vysočina), na pravačku skončil druhý. Třetí místo na levou bral Otto Vlk ze Židlochovic.

Třída do 100 kg byla doménou domácích, vždyť v ní na pravačku obsadili první dvě příčky. Postarali se o ně bratři Svačinové z Podivína. Zvítězil Rostislav a sekundoval mu Radek.

Královská kategorie byla tentokrát v režii Slováka Michaličky. Z našich se na levou ruku probojoval do finále Martin Vodák (AWK Hluk), na pravačku potom dolnobousovský František Živný, mistr světa z roku 2000.

Z českých klubů dopadli nejlépe Židlochovičtí, vyhráli zatím všechny čtyři extraligová klání a s obrovským náskokem vévodí průběžnému bodování. Poslední soutěží je mezinárodní juniorská velká cena, která se bude konat 26. února právě v Židlochovicích. Druhou příčku drží AWK Sokol Podivín. Je vidět, že na jižní Moravě se armwrestlingu daří nejlépe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám